Zo haal je het maximale uit interieuradvies als je gaat verhuizen

Afgelopen voorjaar/zomer mocht ik een interieuradvies verzorgen bij een jong gezin in Ede. Ze waren 3/4 jaar daarvoor verhuisd naar de 2-onder-1-kap woning waar ze nu woonden. Een prachtige plek, hoge bomen vormden één grote groene waterval tegenover hun woonkamerraam, achter hen keken ze in een diepe achtertuin. Deze afspraak bevestigde wat ik altijd al dacht en vertel tegen mensen die gaan verhuizen. Pak niet direct je interieur aan!!

Jaartje wonen
Het klikt misschien een beetje tegenstrijdig. Je gaat verhuizen, je huis is helemaal leeg voordat je er in komt, je hebt de kans om oude dingen lekker de deur uit te doen en in je nieuwe huis met schone lei te beginnen. Klopt allemaal, maar toch adviseer ik bijna altijd om eerst eens een jaartje te wonen op je nieuwe plek. Om alle seizoenen eens mee te maken in je nieuwe huis voordat je gaat investeren in nieuwe meubelen, materialen etc. Natuurlijk zijn er gevallen waarin dit niet mogelijk is, maar als je de mogelijkheid hebt om eerst een jaartje te wonen, doe het!

Verschil van dag en nacht
Tijdens het kennismakingsgesprek dat ik met mijn klant in Ede had, vertelde ze me dat die mooie groene waterval in de zomer heel energiek werkt, maar dat in de winter de zon niet boven de kale takken uit piept. Doordat ze dit hadden ervaren afgelopen winter, wisten ze al precies op welke momenten en op welke manier ze graag gebruik maakten van de woonkamer. Ditzelfde gold ook voor de tuinkamer. In de zomer zaten ze hier heerlijk, maar in de winter was het niet te doen. Veel te koud!

Ervaring verwerken in advies
Als interieurvormgever heb je zeker ook kennis van invloeden van seizoenen op ruimtes en weet je waar je rekening moet houden. Maar de ervaring van de gebruikers zelf in de betreffende ruimte kan hier niet tegenop. Zeker omdat je zelf maar heel even in de ruimte bent, een momentopname hebt. Deze waardevolle informatie van mijn klant kon ik heel goed gebruiken in mijn interieuradvies. Dit had namelijk invloed op de indeling en op mijn adviezen voor het materiaalgebruik.

Natuurlijk kun je je direct laten adviseren wanneer je in een anders huis trekt, maar een advies wordt alleen maar beter als jij precies weet te vertellen wat prettig is aan je woonruimte en wat niet.  En daar kom je alleen achter door alle seizoenen een keertje te hebben meegemaakt.

0 1109
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

Leave a Reply