eerste maand als fulltime eigen baas

Wijze les in mijn eerste maand als fulltime eigen baas

En ineens is het alweer een maand geleden dat ik mijn laatste dag als werknemer had. Wat is die maand snel gegaan en wat is er veel gebeurd. Voor mijzelf is het altijd goed om even stil te staan, terug te kijken wat ik allemaal bereikt heb en dan weer verder te kijken. Anders storm ik maar door en ben ik niet snel tevreden of trots. En zo begonnen mijn eerste twee weken ook…

Die eerste weken waren er ontzettend veel mensen die belangstellend vroegen: ‘Hé, hoe gaat het nu je helemaal zelfstandig bent?’ Super lief en super fijn, want doordat zij dat vroegen, ging ik daar over nadenken. Eigenlijk voelde het helemaal niet zo tof als ik het me had voorgesteld. Ik was een beetje aan het rennen en was eigenlijk vergeten waar naartoe.

Wees voor jezelf die baas die je wenste toen je nog werknemer was…
Ik miste ineens mijn werkgever die altijd zo goed voor me gezorgd had. Niet het bedrijf, maar zijn werknemers gingen voor alles. Ik wilde stiekem een klein beetje dat hij nog steeds mijn baas was. En toen bedacht ik me: eigenlijk moet ik nu zelf de baas zijn die ik wenste (en die hij dus was) toen ik nog een werknemer was. Toen ik dat een paar keer had uitgesproken, ging het beter, ik werd een leukere baas voor mezelf. Ja, Dirk, ik doe heel hard mijn best om je te vervangen! 😉

Als ik nu terug kijk ben ik super trots op mijzelf in die eerste maand. Ik had kunnen doorrennen (wat voor mij in het begin altijd lekker makkelijk voelt, maar ik ben eigenlijk niet zo sportief dus dat levert pijn op), maar ik deed het niet. Die eerste twee weken had ik ook nodig om daarna een betere start te kunnen maken. De laatste weken werden daardoor steeds beter en de afgelopen dagen zijn echt een feestje. Niet dat ik hier met blokjes kaas, een kartonnen mutsje en een toetertje achter mijn laptop zit hoor!

De rest van de wereld
Het voelt een beetje alsof ik “de rest van de wereld” ben. Klinkt vaag hè? Ik zal hem uitleggen. Toen ik vroeger op school zat, dacht ik altijd dat iedereen op school zat óf aan het werk was. Als ik eens bijzonder verlof kreeg, of ziek van school gehaald werd, dan zag ik ineens dat er van alles gebeurde op straat en dus in “de rest van de wereld”. Dat vond ik altijd zo bijzonder, dat wilde ik ook: niet op school zitten maar bij de rest van de wereld horen. En nu is het zo ver!

Wat ik dan allemaal deed als onderdeel van die rest van de wereld? Ik had fijne ontmoetingen met collega- interieurprofessionals en andere ondernemers, maar ook met bestaande en nieuwe klanten, werkte 2 leuke en totaal verschillende plannen uit, mocht leuke mensen helpen met kleinere adviezen voor interieur”problemen”, maakte mensen blij met een héél tof behang op maat, werkte aan een programma voor mensen die een interieuradvies overwegen, leerde toffe nieuwe leveranciers en merken kennen, hield me bezig met het vormgeven van mijn eigen bedrijf (eindelijk!), las één boek uit en begon aan één nieuw boek over ondernemen, twijfelde heel vaak of mensen wel op mijn adviezen zitten te wachten, was ook heel vaak overtuigd dat mensen dat wel degelijk doen, deed m’n best om mijn hoofd “rustig te houden” door oefeningen te doen, maakte al regelmatig een wandelingetje tussen het werk door #eenvanmijndoelen, nam tijd voor het samenzijn met familie en vrienden, volgde best wel regelmatig sportlessen #kannogwatbetervolgendemaand, ik deed netjes de administratie en urenverantwoording (ook dat hoort er bij!), mocht nieuwe offertes uitbrengen, had een moeilijke klant die ik netjes heb geholpen en waar ik veel van leerde #dirkikmisje, toerde de laatste tientallen kilometers in mijn zwarte C3 (volgende week neem ik afscheid en komt er een witte Twingo) door zon en regen met altijd het gevoel te hebben dat ik niet op school zat of op mijn werk was, maar lekker vrij was 😀

eerste maand als fulltime eigen baas

1. Oranjerie in Ruurlo, tof interieur! #beroepstik // 2. bloemen van mams voor mijn officiele start als eigen baas // 3. met mams onze verjaardagen vieren met een middagje uit in eigen buurt #museummoreruurlo // 4. collage maken voor een interieurproject // 5. nèt terug van de kapper #blijhoofd // 6. afgerond interieurplan aan het begin van de maand // 7. fotobehang op maat voor een klant geregeld, besteld en netjes afgeleverd #wordtvervolgd // 8. kleuren en materialen voor een interieurplan dat aan het begin van de maand werd opgeleverd // 9. kleurenpalet samenstellen voor een interieurproject #jadatisuiteindelijkgelukt

Ik had vooral een hele fijne, drukke en leerzame maand als ik nu zo terug kijk. Ik kan haast niet geloven dat het allemaal echt gebeurd is! Als ik dit allemaal teruglees, voel ik me een dikke vette bofkont. En dat komt ook een beetje door alle paaseitjes die ik opgesmikkeld heb 😉 Fijne paasdagen!

0 1145
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

Leave a Reply