Hoe gaat een interieuradvies in zijn werk?

Eigen werkwijze
In de afgelopen jaren waarin ik veel interieurplannen heb gemaakt voor opdrachtgevers, heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld en verfijnd. Door continue te peilen waar mijn opdrachtgevers behoefte aan hebben, hier gehoor aan te geven door dit te verwerken in mijn werkwijze, de resultaten daarvan kritisch te bekijken, hiermee mijn werkwijze nog verder te perfectioneren, lever ik niet alleen mooie ideeën, maar ook een goed bruikbaar plan én een prettige samenwerking.

Communicatie
De prettige samenwerking uit zich vooral in klinkende communicatie. Al tijdens het intakegesprek zul je merken dat het écht om jou draait. Op informele wijze worden al jouw woonwensen, behoeftes en ergernissen en die van je eventuele partner en/of gezin ontfutseld. Daarnaast worden ook al jouw vragen met betrekking tot het traject dat we samen aangaan heel helder beantwoord. Je weet hierna precies wat je kunt verwachten op welk moment. Die eerste ervaringen zetten zich vervolgens door in de communicatie rondom de opdracht en de inhoud daarvan.

kantoor Basichic Danielle laptop

interieuradvies klaar om te bundelen tot adviesmap

Hoeveel tijd kost het en wat gebeurt er dan?
Het maken van een goed interieurplan, daar gaat wat tijd overheen. Het gehele traject van kennismaking tot oplevering van het interieurplan neemt gemiddeld 10 weken tijd in beslag. De informatie die jij me geeft neem ik in me op, dit heeft tijd nodig om te “borrelen” in mijn hoofd en beetje bij beetje komen daar plannen uit die ik omzet naar concrete voorstellen voor jouw interieur. Andersom geldt dat vaak ook voor mijn opdrachtgevers. In die 10 weken zit dus niet alleen werktijd voor mij, maar ook bedenktijd voor jou. Klinkt dit warrig? Hieronder vind je kort de stappen die we doorlopen.

Fase 1 // Kennismaking en inventarisatie

In een gratis, vrijblijvende telefonische afspraak maken we kennis. Klikt het? Dan spreken we af voor een persoonlijke intake waarin we uitgebreid aandacht besteden aan jouw woonruimte, situatie, wensen en ergernissen. Belangrijke informatie die later als vertrekpunt dient voor het interieuradvies, – plan of -ontwerp. Deze wordt omgezet in een programma van wensen en een sfeerimpressie, om te checken of we op dezelfde golflengte zitten.

Fase 2 // Concept plan

Er wordt met een frisse blik naar jouw woon- of werkruimte gekeken zodat er ideeën kunnen worden aangedragen waar je zelf niet op gekomen was. (Waarschuwing! Veroorzaakt drang om met de meubelen te gaan schuiven)

De contouren van het plan worden nu middels schetsindelingen en een kleurenpalet zichtbaar en deze bespreken we samen, waarna de koers richting de uitwerking van het plan eventueel wordt bijgesteld.

Fase 3 // Uitgewerkt plan

Het concept plan wordt verder uitgewerkt met concrete voorstellen voor de afwerking en inrichting van de ruimte: verfkleuren, materialen, meubelen, verlichting en accessoires. Zo ontstaat een totaalplaatje van jouw nieuwe interieur.

Het plan wordt in een jasje gegoten waarin het eindbeeld voor jou inzichtelijk wordt, je het kunt bewaren en als houvast kunt gebruiken bij de uitvoering.

Fase 4 // Uitvoering

Na overdracht van het plan kun je zelf aan de slag om het interieur ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Als het fijner vindt om het samen te doen, is het ook mogelijk om in deze fase ondersteuning van Basichic in te schakelen. Bijvoorbeeld door aansturing van vakmensen, personal shopping of styling.

kantoor Basichic Danielle

materialenplan interieuradvies

Zelf de touwtjes stevig in handen
De interieurplannen die ik maak, zijn er op gericht om als opdrachtgever zelf mee aan de slag te gaan. Dit houdt in dat de inhoud en de opbouw van het interieurplan je stevige houvast geven waarmee je zelf in winkels en bij leveranciers de uiteindelijke meubelen, materialen, verlichtingsarmaturen en verfkleuren kunt bekijken, eventueel bijstellen en bestellen. Naast de visuele uiting bevatten Basichic interieurplannen ook geschreven adviezen. Op die manier weet je later precies hoe je het visuele advies moet “lezen” en waarom er gekozen is voor de geadviseerde items. Met deze werkwijze houd je zelf de touwtjes stevig in handen. Uiteraard kan er bij de uitvoering, wanneer dit gewenst is, ondersteuning worden geboden door Basichic.

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over bepaalde onderwerpen, naar iets op zoek bent wat je niet kunt vinden, een richtprijs wilt ontvangen, samen wilt werken met Baschic of gewoon een berichtje wilt achterlaten.