Hoe gaat een interieuradvies in zijn werk?

Eigen werkwijze
In de afgelopen jaren waarin ik veel interieurplannen heb gemaakt voor opdrachtgevers, heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld en verfijnd. Door continue te peilen waar mijn opdrachtgevers behoefte aan hebben, hier gehoor aan te geven door dit te verwerken in mijn werkwijze, de resultaten daarvan kritisch te bekijken, hiermee mijn werkwijze nog verder te perfectioneren, lever ik niet alleen mooie ideeën, maar ook een goed bruikbaar plan én een prettige samenwerking.

Zelf de touwtjes stevig in handen
De interieurplannen die Basichic maakt, zijn er op gericht om als opdrachtgever zelf mee aan de slag te gaan. Dit houdt in dat de inhoud en de opbouw van het interieurplan je stevige houvast geven waarmee je zelf in winkels en bij leveranciers de uiteindelijke meubelen, materialen, verlichtingsarmaturen en verfkleuren kunt bekijken, eventueel bijstellen en bestellen. Naast de visuele uiting bevatten Basichic interieurplannen ook geschreven adviezen. Op die manier weet je later precies hoe je het visuele advies moet “lezen” en waarom er gekozen is voor de geadviseerde items. Met deze werkwijze houd je zelf de touwtjes stevig in handen. Uiteraard kan er bij de uitvoering, wanneer dit gewenst is, ondersteuning worden geboden door Basichic.

kantoor Basichic Danielle laptop

interieuradvies klaar om te bundelen tot adviesmap

Hoeveel tijd kost het en wat gebeurt er dan?
Het maken van een goed interieurplan, daar gaat wat tijd overheen. Hoeveel tijd precies, dat hangt af van het type advies, de omvang van het project, de snelheid van communicatie en de beschikbaarheid in mijn agenda. Een interieuradvies aan huis kan binnen een week zijn afgerond. Een basis advies neemt gemiddeld 2 tot 4 weken tijd in beslag. Een completer advies van kennismaking, met tussentijdse afspraken tot oplevering van het advies kost 8 tot 12 weken tijd. Hieronder vind je kort de stappen die we doorlopen.

Fase 1 // Kennismaking en inventarisatie

In een kosteloze, vrijblijvende persoonlijke afspraak bij mij op kantoor of telefonische afspraak maken we kennis. We bespreken jouw woonvragen en hoe jij hiermee geholpen zou kunnen worden. Klikt het? Dan stuur ik je een uitgebreide persoonlijke offerte. Zo weet je wat je kunt verwachten voordat je kosten maakt.

Na akkoord spreken we af voor een persoonlijke intake waarin we uitgebreid aandacht besteden aan jouw woonruimte, wensen & ergernissen en die van je medebewoners. Belangrijke informatie die later als vertrekpunt dient voor het interieuradvies, – plan of -ontwerp. Bij uitgebreidere plannen wordt deze omgezet in een programma van wensen en een sfeerimpressie, om te checken of we op dezelfde golflengte zitten.

Fase 2 // Concept plan

Er wordt met een frisse blik naar jouw woon- of werkruimte gekeken zodat er ideeën kunnen worden aangedragen waar je zelf niet op gekomen was. Hierbij wordt de informatie uit het intakegesprek als basis gebruikt.

De contouren van het plan worden nu middels schetsindelingen en (wanneer van toepassing) een kleurenpalet zichtbaar en deze bespreken we samen. Hierna wordt de koers richting de uitwerking van het plan eventueel wordt bijgesteld.

Waarschuwing! Deze fase veroorzaakt bij de meeste mensen drang om met de meubelen te gaan schuiven.

Fase 3 // Uitgewerkt plan

Het concept plan wordt verder uitgewerkt met concrete voorstellen voor de afwerking en inrichting van de ruimte: verfkleuren, materialen, meubelen, verlichting en eventueel accessoires. Zo ontstaat een totaalplaatje van jouw nieuwe interieur.

Het plan wordt in een jasje gegoten waarin het eindbeeld voor jou inzichtelijk wordt, je het kunt bewaren en als houvast kunt gebruiken bij de uitvoering. Ik presenteer het plan persoonlijk en je hebt ruim de gelegenheid om er vragen over te stellen.

Fase 4 // Uitvoering

Na overdracht van het plan kun je zelf aan de slag om het interieur ook daadwerkelijk te gaan realiseren. Je ontvangt productinformatie digitaal, zodat je direct kunt doorklikken naar websites van merken of winkels om daar meer informatie te vinden.

Als je het fijner vindt om de realisatie samen te doen, is het ook mogelijk om in deze fase ondersteuning van Basichic in te schakelen. Bijvoorbeeld door aansturing van vakmensen, personal shopping of styling.

kantoor Basichic Danielle

materialenplan interieuradvies

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over bepaalde onderwerpen, naar iets op zoek bent wat je niet kunt vinden, een richtprijs wilt ontvangen, samen wilt werken met Baschic of gewoon een berichtje wilt achterlaten.