Stap voor stap

Een interieurontwerp, -advies of –styling traject bestaat bij mij uit 4 fases. De eerste 3 fases loop ik samen met je door. De 4e kun je met hulp van mijn advies of ontwerp zelfstandig doorlopen.  Zo gaan we samen stapje voor stapje naar een bij jouw passend interieur.

 

FASE 1: VOORBEREIDEND
Tijdens een kennismakingsgesprek stel ik je een heleboel vragen over o.a. wat je in huis allemaal doet, wat je belangrijk vindt, wat je fijn vindt aan de ruimte en wat de reden is waarom je mij hebt ingeschakeld. Hieruit haal ik de informatie om er achter te komen op welke manier jij het best geholpen kunt worden om jouw wensen om te zetten tot een echt interieur. Dit werk ik uit tot een programma van eisen, een voorstel met bijbehorend kostenplaatje en een plan van aanpak. Dit document is voor jou een manier om te zien of ik jou begrepen heb en voor mij een leidraad die ik gebruik tijdens het traject dat we samen gaan doorlopen.

 

FASE 2: CONCEPT PLAN
Op basis van jouw verhaal tijdens de kennismaking wordt er een concept plan opgezet. Dit moet je zien als een soort voorlopig plan. Afhankelijk van of het om advies, ontwerp of styling gaat, kan dit een schets van de indeling zijn, een kleurenschema, een moodboard of combinatie hiervan. We bespreken samen deze eerste ideeën zodat het plan eventueel nog bijgesteld kan worden als deze toch niet helemaal blijkt aan te sluiten op jou of de ruimte.

 

FASE 3: DEFINITIEF PLAN
Het (eventueel wat bijgeschaafde) concept plan wordt verder uitgewerkt tot een definitief plan. Afhankelijk van de diensten die je afneemt, betekent dit dat er concrete artikelen zullen worden gekozen als vloer, verfkleuren, raamdecoratie, meubelen, verlichting, accessoires, etc.. Het definitieve plan presenteer ik op een manier die voor jou helder is zodat je er straks ook echt mee aan de slag kunt.

Wil je een voorbeeld zien van hoe zo’n definitief plan eruit ziet? Stuur me een berichtje en ik laat het je zien met wat uitleg erbij.

 

FASE 4: REALISATIE
Nu is het aan jou! Met het definitieve plan in handen kun je knopen gaan doorhakken. Je kunt de échte materialen, meubels, kleuren en andere benodigdheden gaan bekijken, proberen, eventueel bijstellen en bestellen. Met het plan doe je dit met een zelfverzekerd gevoel, in minder tijd dan wanneer je geen plan had, met minder stress en met een veel kleinere kans op miskopen.

 

ADVIES MET EEN STAARTJE
Vind je het prettig om, in fase 4, ondersteuning te hebben tijdens het shoppen van een onafhankelijk iemand, dan kunnen we het advies uitbreiden met aankoopbegeleiding. Laat weten me weten waar je tegenop ziet en vraag me naar de mogelijkheden. Ook bij het coördineren en begeleiden van de uitvoering van het project kan ik je helpen.

 

ERVARING VAN ANDEREN
Ben je benieuwd hoe mensen die eerder met mij werkten mijn diensten ervaren hebben? Hier vind je een testimonial van een Judith die interieuradvies ontving voor de woning van haar en haar gezin en hier vind je een testimonial van Gerwil die hulp ontving bij het maken van keuzes voor kleuren, materialen voor een nieuwgebouwd kantoor met kantine.

werkwijze interieuradvies en ontwerp

Resultaat interieuradvies woonkamer Hengelo Gld.

Testimonial Judith, Ede

Ontving interieuradvies voor woonkamer, tuinkamer en speelhoek voor de kinderen

“Het hele traject van interieuradvies dat we hebben doorlopen heb ik als positief ervaren. Wat we vooral fijn vonden is dat we in het eerste gesprek echt elkaar hebben leren kennen en dat je goed doorgevraagd hebt: ‘Wat is het nou precies waar jullie mee geholpen zouden zijn, waar jullie echt verder mee kunnen?’. En ook om te kijken van, wie zijn jullie als persoon en wat hoort bij jullie om het vervolgens geen anoniem interieur te laten worden, maar ook echt iets van ons. De tijd die daarvoor genomen is, die vonden we prettig. Dan heb je ook al sneller het vertrouwen dat komt wel goed.”

Heb je hulp nodig bij het veranderen van jouw interieur en kun jij je wel vinden in mijn werkwijze? Laten we kennismaken!