Wereld Koffiedag

Vandaag is het wereld koffiedag. Ik weet dit alleen doordat ik een paar heerlijke koffiefotos voorbij zag komen met daaronder een beschrijving waarin deze informatie werd verspreid. Zelf ben ik niet zo’n koffiedrinker. Meer een cappuccinodrinker en een gek-op-mooie-koffiefotos-in-hippe-tentjes type. Daar droom ik dan stiekem bij weg… Want hippe koffietentjes zijn zeldzaam hier in de omgeving Achterhoek (wie heeft er tips!?).

Ik ben dus een cappuccino fan. Nouja, eigenlijk een koffie-met-veel-gewone-melk fan (koffiemelk, ieuw!). Ik weet ook niet of mijn “cappuccino’s” ook zo genoemd zullen worden door de echte baristas. Misschien zijn het wel lattes of koffie verkeerds of lijken ze nergens op? In ieder geval maak ik ze graag zelf thuis met onze toffe koffiemachine die op het aanrecht staat mooi te wezen. En noemt Martin ze “cappuccino de Danielski”.

De Zwitser claimt sinds anderhalf jaar een plek in onze keuken. Martin wilde graag een ander apparaat die goede koffie geeft en ik wilde natuurlijk iets knaps voor op het aanrecht. Na heel wat speurwerk kwamen we hier mee thuis. Tijdens de verbouwing schuilde de Solis 4 weken lang in de kelder. Toen het blad op de keukenkastjes was geplaatst wisten we niet hoe snel we onze metalen vriend weer uit de kelder moesten opduiken.

Het grijze gevaarte is geen volautomaat en ook geen apparaat waarbij alles handmatig moet worden gedaan. Een mooie middenweg, maar volgens Martin kost het toch te veel moeite voor je een kop koffie achterover kunt slaan (hij heeft koffie echt noooodiiggg). Daarom ben ik meestal degene die de espresso’s, koffies en cappuccino’s bereidt. Uit angst dat hij plaats moet maken voor een (in mijn ogen) veel minder knappe volautomaat. En ook omdat ik het erg leuk vind om met die machine bezig te zijn!

De zoektocht naar de perfecte boon is inmiddels gestrand bij de bonen van de gebroeders Koffie: donker gebrand. De koffie die er vanaf komt is heerlijk, maar stiekem vind ik wel jammer dat we niet verder hoeven te zoeken. Ik houd wel van een beetje zoeken, proeven en afwisselen! In de tijd dat we op zoek waren naar de goede bonen hielden we dat ook bij in een boekje. Een favoriet van mij was de “Ristretto” van Blanche Dael die we vorig jaar tijdens een stedentripje Maastricht kochten bij een van de Coffee Lovers vestigingen die in Maastricht zijn te vinden. Ja, zo’n hip koffie tentje 😉

Ik vier deze Wereld Koffiedag met een lekkere schoonmaakbeurt voor de reus op het aanrecht. En vanavond proosten we met een heerlijke “cappuccino de Danielski”

basichic_solis_cappucchino_3

basichic_solis_cappucchino_4

basichic_solis_cappucchino_6

basichic_solis_cappucchino_1

basichic_solis_cappucchino_5

basichic_solis_cappucchino_2

foto’s afkomstig van mijn Instagram account

 

0 1412
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

4 Comments

 1. Wat een tof apparaat heb je zeg!
  De koffie’s zien er heerlijk uit, ook al drink ik zelf geen koffie 😉
  Leuke post heb je gemaakt.

  • Danielle

   Hi Rensina, ik dronk tot een jaar of 2 -3 geleden ook geen koffie hoor! Maar ik vind het altijd zooo lekker ruiken! En nu dus ook alleen nog maar met veeeeeel melk 😉 Verder aan de thee, net als jij!

 2. Hallo Daniëlle, ik zag het vanmorgen ook. En heb mezelf daarom op een cappuccino in de stad getrakteerd. Bij zo’n ‘leuk koffie-tentje’. HIER en daar, Oude vismarkt 10. Als je nog eens weer in Zwolle bent, ga dan langs, aanrader. Groeten van Jeanette. (Donderdag staat de foto van het kopje koffie op mijn blog.)

Leave a Reply