interieurontwerp-keuken-keijenborg

Verbouwing, het resultaat van de nieuwe keuken!

In maart 2015 toverden wij onze oude keuken om tot een frisse, nieuwe keuken. Aanleiding was een te klein toilet, het hele verhaal kun je hier nog eens lezen. Na maanden van voorbereiding ging de verbouwing eindelijk van start waarmee we ruim een maand zoet waren. Wij kozen voor een Ikea keuken die we zelf monteerden en plaatsten met daarbij apparatuur van Smeg en een betonnen werkblad dat voor ons op maat werd gemaakt. Resultaat is een frisse, strakke, stoere keuken waar we zelf apetrots op zijn.

Eigenlijk had ik dit bericht al maanden geleden willen posten, maar dat lukte me steeds niet. Iedere keer had ik iets anders wat me in de weg zat om eindelijk die keuken vast te leggen en het resultaat van de verbouwing hier te delen. Te weinig daglicht, een rommeltje in de keuken, te weinig tijd, het blad dat in de wax moet, geen mooie groenten of fruit om de boel mee aan te kleden… Vandaag had ik er helemaal genoeg van, dan maar minder perfect, een goede oefening voor mij!

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_1

De oude glas-in-lood ramen in de keuken zijn nog origineel. Het grote raam hebben we wel vervangen voor dubbel glas. Voor de ramen hebben we plisse gordijnen gehangen die we op elke gewenste stand voor het raam kunnen hangen, ideaal!

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_2

De koffiemachine is terug op zijn vertrouwde stekkie. Hij stond precies op deze zelfde plek in de oude keuken. De afwerklijsten aan de zijkant hebben we zelf van multiplex gemaakt en met de wanden meegeschilderd.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_3

Naturellen, grijzen en witten komen overal terug. Door de afwisseling in textuur en glansgraad wordt het niet saai.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_4

Deze helft van de keuken is symmetrisch, het middelste kastje met de gootsteen en kraan zit precies midden onder het raam en midden erboven hangt de middelste lamp. Alle kastjes hebben één groot frontje met één handgreep om de toch wel “zware” frontjes rustig te houden.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_5

De vensterbank hebben we mee laten stucen zodat hier niet nog een extra randje, kleurtje of textuurtje bij hoefde te komen. Dat wordt teveel op zo’n korte afstand van elkaar.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_6

Het mooie hoge plafond met de rondingen in de hoeken, daar hebben we niets aan gedaan behalve de frisse laag verf die er op zit. Als het aan de stucadoor had gelegen, hadden we nu een verlaagd plafond met inbouwspots gehad. Niets voor ons!

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_7

Deze gezellige groenten gaan er bij ons in een week doorheen. Tegen het eind van de week is het hier een stuk leger en minder gezellig vind ik. Echte sfeermakers die komkommers en tomaten in de vensterbank 😉

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_8

De ander helft van de keuken is asymetrisch, dit zorgt ervoor dat het niet te saai wordt. Ook hier alleen maar frontjes van dezelfde hoogte om de rust te bewaren. We plaatsten deze helft in een soort van omlijsting/nis om de verhoudingen in evenwicht te houden.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_9

Overal in de keuken zijn zwarte details te vinden, deze maken het lichte geheel iets stoerder. Mijn verzameling olie, azijn en andere flesjes en handigheidjes zijn hier mooi gebundeld in de toolbox van Vitra.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_10

De frontjes van de keuken komen van Ikea en zijn van eikenfineer wat niet is gelamineerd. Je voelt dus echt hout en daar houd ik van!

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_12

Ook de theedoek hangt op precies dezelfde plek als hij in de vorige keuken deed. Daar stond het Smeg fornuis ook op deze plek en hing hij ook aan de handgreep van de oven. De ombouw van de afzuigkap en de schapjes ernaast zijn een eigen ontwerp wat we met hulp van Martins vader zelf maakten van multiplex.

 

IMG_6584

Voor onze kookplaat kozen we voor gas-op-glas. Voor ons een hele verbetering! Een stuk makkelijker schoon te maken dan een RVS kuip en de gietijzeren dragers zijn een stuk handzamer.

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_12

Deze inbouwspots zijn het resultaat van een wekenlange zoekactie. Ik had iets soortgelijks gezien wat ver buiten ons budget ging en dat wilde maar niet uit mijn hoofd. Ik was zo blij dat ik deze beautys tegen kwam!!

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_13

Deze tablet is werkelijk het hart van ons huis. Hiermee bedienen we alle lichten, apparaten en meer wat is aangesloten op de domotica: Martins speelgoed. We kunnen er vanalles mee, maar ontbijt op bed behoort niet tot de mogelijkheden, daarvoor slaap je maar in de keuken 😉

 

ikea_keuken_betonnen_blad_zelf geplaatst_basichic_14

De kraan bestelden we via internet zonder dat we hem hadden gezien. Toen we hem eenmaal hadden gemonteerd bleek hij enorm hoog te zijn. Inmiddels ben ik er aan gewend en vind ik het wel mooi staan in de hoge ruimte van onze keuken.

Ik ben benieuwd wat je van het resultaat vind, laat je een reactie achter?

Wil je weten hoe het met dat toilet is afgelopen waar eigenlijk de hele verbouwing mee begon? Kijk dan hier voor het resultaat. En als je denkt, bij Danielle gaat altijd alles goed, kijk dan hier eens naar de schade die we overhielden aan de verbouwing 😉

 

0 2671
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

8 Comments

 1. Wow wat een gave keuken!
  Kan me voorstellen dat je daar trots op bent.
  En ook nog (bijna) helemaal zelf gemaakt.
  Leuk ‘ingericht’ ook met de naturele/zwarte spulletjes.

  • Danielle

   Thanks Rensina, we waren al echte hobbyklussers, maar dat is nu nog meer geworden! Echt leuk om te zien wat je allemaal zelf kunt maken!

 2. Angela

  Haj Danielle,

  het is echt een prachtige keuken geworden, sfeervol en alles mooi in balans!

  Groetjes Angela

 3. Wat een mooie keuken is het geworden. Mooi resultaat, geniet ervan..

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 4. Els

  Hoi Danielle

  Wat hebben jullie een prachtige keuken gemaakt! Wat mooi met die houten frontjes en betonnen blad! Erg leuk om de foto’s te zien. Jullie hebben een prachtig huis en ik vind je blog heel inspirerend om te lezen, dus hoop dat je er nog lang mee doorgaat!!

  Groetjes Els

  • Danielle

   Hoi Els,

   Bedankt voor je leuke bericht, ik vind het fijn om te lezen dat mijn blog je inspireert, geeft mij weer motivatie om door te gaan met m’n blog.

   Groetjes,
   Danielle

Leave a Reply