Vakantie!

Dit jaar vieren Martin en ik onze vakanties voor het eerst sinds jaren apart. Nee hoor, we zijn nog samen! Het komt gewoon zo uit met onze beide banen. Ik zit vast aan de sluiting van het bedrijf tijdens de zomervakantie en Martin moet rekening houden met de afwezigheid van zijn collega’s. Zijn vakantie zit er net op en ik ben er net aan begonnen. Geen verre of lange reizen voor ons deze zomer.

Vakantie in eigen tuin is voor ons absoluut geen straf. Tweeënhalf jaar geleden pakten wij de hele tuin aan en veranderden we hem in een modern-landelijke relax tuin. We hebben verschillende zitplekjes in de tuin die elk op een ander moment van de dag op hun best zijn. Martin transformeerde afgelopen week een ibc-tank tot een prachtige hottub en tijdens het wassen van het split dat we wilden hergebruiken, ontstond er een modderbad. Voor een dagje wellness hoeven we onze tuin dus ook niet meer uit.

Ik heb besloten dat ik mijn vakantie ga besteden aan mijn blog. De afgelopen weken/maanden is het daar bijna niet van gekomen. Door de verbouwing en mijn nieuwe baan waren mijn gezondheid en mijn offline sociale leven even wat belangrijker voor mij. Veel tijd en energie om daarnaast ook nog blogs te schrijven en te fotograferen had ik gewoon niet. Ik heb het wel gemist en wil dit gaan inhalen in mijn vakantie.

Rensina inspireerde me met haar blogweek. Zij plaatst tijdens zo’n week iedere dag een nieuw bericht op haar blog. Ik wil dit ook gaan doen de komende week: iedere dag een blogpost maken en plaatsen. Zelf vind ik het leuk om hier ook een thema aan te geven. Omdat ik niet op vakantie ga, ik lichtelijk verliefd ben op de streek waar ik woon, er dicht bij huis nog zoveel valt te ontdekken en ik meer mensen enthousiast wil maken over dit mooie stukje Nederland kies ik “de Achterhoek” als thema. Uit de Achterhoek vanDaan.

Vandaag trap ik mijn blogweek af met een kort filmpje dat ik maakte na het bezoeken van het Achterhoeks Streekfestival in Eibergen. Rond het openluchttheater in dit leuke dorpje was een marktje opgezet. De kramen werden bezet door de aanbieders van allerlei lekkers en moois: onder andere pizza, paling, brood, vintage kringloopgoed, vleeswaren, jam, mosterd, houten lifestyle artikelen, kruiden, allemaal uit de Achterhoek. Verschillende trotse ambachtslieden lieten hun werk zien en hoopten hiermee de jongere generaties te inspireren. Ook was het mogelijk om een route te fietsen en letterlijk een kijkje in de keuken te nemen bij de deelnemers hun locatie daarvoor open stelden.

De regen die ook deel nam aan dit gezellige evenement, stond niet op het programma en waren wij hier ook niet op voorbereid. Voor ons helaas dus maar een heel kort bezoekje. Volgend jaar is het hopelijk de zon die op het programma staat en zich ook laat zien. Dan kunnen we langer genieten van al het moois en lekkers uit de Acherhoek. Wil jij ook gaan volgend jaar? Houd dan het programma op de site van het openluchttheater Eibergen in de gaten!

 

Achterhoeks Streekfestival Eibergen
Photography by iPhone Danielle Oortgiesen

0 988
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

1 Comment

  1. Heel leuk dat je ook een blogweek houdt, thanks voor het linkje trouwens 🙂
    Ook grappig, een blogweek nav een thema! Dit ga ik even onthouden.
    Ben benieuwd wat je allemaal gaat plaatsen.
    Groetjes, Rensina

Leave a Reply