Uit de Achterhoek vanDaan + Bakkerswalhalla

Sinds een tijdje probeer ook ik wat verantwoorder te eten door wat minder voor “makkelijk” te kiezen en meer zelf te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar inmiddels raakt deze levensstijl steeds meer ingebakken. Letterlijk, want mijn oven draait overuren. Voor een ontbijtrecept dat ik al een hele tijd graag wil uitproberen had ik roggemeel nodig. Na het bezoeken van tig supermarkten, winkels en markten was ik heel veel boodschappen (ook wat minder verantwoorde) rijker, maar mijn ontbijt was nog steeds niet compleet. Een goede reden om eindelijk eens een bezoekje te brengen aan Grutterij Molen De Hoop in Oud Zevenaar.

De molen en het molenaarsambacht worden al sinds 1852 in dezelfde familie doorgegeven. Alles gebeurt hier nog op ambachtelijke, maar zeker ook professionele wijze. De winkel die bij de molen hoort, straalt dit ook echt uit. Het interieur is ruim 15 jaar geleden nieuw gemaakt en ademt een beetje de sfeer van een kruidenierswinkel van vroeger. De kleuren die voor het schilderwerk zijn gekozen, maar zeker ook de slijtage daarvan, de vormgeving van de kasten en tafels, het balkenplafond en de originele oude items die zo hier en daar zijn toegevoegd zorgen daarvoor en dat alles zonder “stoffig” aan te doen.

De inhoud van de winkel is een walhalla voor iedere bakker. Iedere bakker, want of je nu een beginnend keukenprinsesje bent dat koekjes wil bakken, een 20-er bent op zoek naar ingrediënten voor een gezond ontbijt een thuisbakker, koekebakker of professionele bakker bent, hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw baksels want het assortiment is enorm. Bijna al het meel, bloem en de bakmixen worden door Grutterij Molen De Hoop zelf geproduceerd. Wat je nodig hebt is dan ook bijna altijd op voorraad. Heb je iets nodig wat niet in het assortiment zit, dan wordt er geprobeerd om het te bestellen.

Ik kan eindelijk mijn ontbijtreceptje gaan proberen! Zoek jij een bakkersproduct wat moeilijk te verkrijgen is of heb je vragen over bakken? Breng dan zeker een bezoekje aan deze winkel! De vriendelijke molenaarsvrouw helpt je graag en verteld enthousiast over de producten en het bedrijf. Voor de openingstijden en het complete assortiment kun je de website van Grutterij Molen De Hoop bezoeken.

Uit de Achterhoek vanDaan - De Hoop Zevenaar 1

Uit de Achterhoek vanDaan - De Hoop Zevenaar 4

Uit de Achterhoek vanDaan - De Hoop Zevenaar 3
Photography by iPhone Danielle Oortgiesen

0 1003
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

1 Comment

  1. OH echt heel leuk!
    Ik bedenk me ineens dat wij ook zo’n molen in de buurt hebben waar ik nodig eens heen moet gaan.
    Was wel iets voor men 101 doelen geweest 😉
    Groetjes, Rensina

Leave a Reply