Gerwil Janssen – Installatiebedrijf Janssen

– kreeg hulp bij het bepalen van de stijl en het kleurenschema van het interieur van het nieuw te bouwen kantoorpand voor hun Installatiebedrijf en hulp bij het maken van de keuzes voor materialen voor de afwerking van het kantoor, de kantine en de sanitaire voorzieningen  en hulp bij de aankleding met accessoires van het kantoor, de kantine en de entree –

 

“Door mijn onervarenheid met interieuradvies heb ik er eigenlijk ook nooit over nagedacht om hier hulp bij te vragen. Ik ben wel snel van: ‘Ah, dat moet ik toch wel zelf kunnen misschien’. Omdat het zo groot was waar wij aan begonnen, het nieuwbouwen van een kantoorpand, had ik er eerlijk gezegd nog helemaal niet zo heel erg over nagedacht hoe we dat gingen doen. En toen het eigenlijk zo ver was dat ik er ook echt wel over na moest gaan denken, zag ik jou op Facebook voorbijkomen. Toen dacht ik hé, dat ik misschien ook wel iets voor ons. Toen we jou hebben gevraagd, was het bouwterrein nog helemaal braak. Maar ja, dan moet je wel na gaan denken: ‘Hoe gaan we dat allemaal doen?’. Daar kwam dus een beetje tijdsdruk bij zitten.”

 

“Ik twijfel zelf heel sterk aan dingen. Ik heb wel een mening hoor, maar ik zoek ook heel erg bevestiging altijd. Ik vind heel veel dingen mooi, als het ook maar in een bepaalde stijl blijft. En daar heb ik dan zelf ook nog weleens moeite mee, dat ik denk van: past dat nou juist wel of past dat nou juist niet daarbij. En daar heb jij dus net wel kijk op en dat is waar ik jou dus bij nodig had. Zo kon jij bevestigen dat iets wel kan of dat je zegt: ‘Dat zou ik niet doen, heb je gekeken naar dit of naar dat’.”
“Ik had er niet zo heel snel een vreemde bij gevraagd, maar dat is meer omdat mijn aard dat niet zo is dan dat ik diegene niet zou vertrouwen. Omdat ik jou al kende, wist ik ook dat ik bij jou heel goed kan zeggen van: ‘Nah nee, dat wordt hem niet’. Dat geldt voor mij en dat geldt voor Marcel en dat vind ik dan ook wel belangrijk om te kunnen zeggen. “

 

Over de geleverde diensten
“Jouw hulp heeft ervoor gezorgd dat ik zekerder werd. Ik moest resoluut beslissingen maken, ik had een lijstje met wat ik moest doen, ik vinkte het af en dan was het ook weg uit mijn hoofd. Dan zat ik daar niet meer over in van: ‘Is dat wel goed, hebben we dat wel goed gedaan?’. Nee, dan was het klaar.”

 

“Zoals bij het uitzoeken van de tegels. Dan vond ik het heel fijn dat je mee ging want ja, ik kan wel zelf gaan en jou later de foto’s laten zien, maar een foto is toch ook altijd weer anders dan wat je in werkelijkheid ziet.”

 

“Of zoals bij die deuren ook, dat moest in één keer besloten worden, maar echt waar, ik was er niet bang voor. We hebben samen de plaatjes en stalen bekeken. De deur die ik als eerste al heel mooi vond is het uiteindelijk ook geworden. En ik ben best wel gevoelig hoor, was ik er niet zeker van geweest, dan had mij dat ook heel erg in twijfel kunnen brengen en dan had ik daar last van kunnen hebben. Ik vind de deuren nu heel mooi. Als je me bij die keuze niet geholpen had, dan had ik het mooi gevonden, maar dan had ik het ook eng gevonden om die beslissing te nemen omdat ik bij bijvoorbeeld iets anders ook al een risico had genomen.”

 

“Ik heb best wel zoiets van, het hoeft van mij niet allemaal standaard te zijn. Maar dat alles dan wel, hoe moet ik dat zeggen, dat het uiteindelijk bij elkaar past. Heel veel dingen zijn mooi, maar heel veel dingen kunnen elkaar afbraak doen als je ze bij elkaar gaat zetten. Als ik het alleen had moeten doen, was ik daar bang voor geweest, om bepaalde beslissingen wel of niet door te zetten. Dan zou ik sneller voor veilig hebben gekozen en dan heb ik daar denk ik achteraf spijt van. Dan had ik andere keuzes gemaakt als wanneer er niemand was geweest die zij van ‘Nee, dan kan wel bij elkaar’. En als iemand mij dat dan zegt dan denk ik van oké ‘Zie wel, ik dacht het al wel’ of ‘Ik vind het eigenlijk ook wel’.”

 

Over het resultaat
“Zie het totaalplaatje nou, dat vind ik echt heel mooi. Het interieur is ook geworden wat het bedrijf is, wat we uit willen stralen. Jij zei toen al van: ‘Dat moet ook stoer zijn, installatiewerk is een mannenberoep’. En daar had ik nooit zo heel sterk bij nagedacht. Natuurlijk denk je wel, ‘Het is vooral voor de mannen’. Je gaat het niet heel erg met kitsch en dat soort dingen doen, dat vind ik ook niet passen bij een kantoor. Maar iedere keer denk je wel van: ‘Het mag wel een beetje stoer zijn, maar als het alleen maar te mannelijk zou zijn dan wordt het zo kil hè’. Nee het is echt goed geworden, die mix tussen warm, zakelijk en stoer die je hebt gemaakt is echt geslaagd.”

 

“Aan bijna iedereen die hier nu komt en die hier werkt merk ik ook echt dat het geslaagd is. Weetje, als mensen niets zeggen of als ze het niet mooi vinden of niet bijzonder dan zeggen ze ook niets. Maar als ze het expliciet wel noemen dan heb ik ook wel het idee dat het wel echt gemeend is. En er zijn er heel veel die het genoemd hebben. Nou daar wordt je alleen maar blij en gelukkig van.”

 

“En ik werk er met heel veel plezier, dat vind ik ook veel waard want hier ben je bijna meer dan dat je thuis in je eigen woonkamer bent. Dan is je werkplezier toch ook belangrijk? Ik ga echt heel graag hier naartoe. Ook als we ’s avonds nog terug moeten gaan we hier echt weer met plezier naar toe. En als ik met de kinderen ben wezen paardrijden en Marcel is hier, dan rijden we hier ook weleens even naartoe. Dat geeft wel aan dat je met plezier hier op deze plek bent, dat is echt waar. En als we hier ’s avonds zitten met de gordijnen dicht dan heb je ook niet het idee dat je hier op een industrieterrein ergens in een kantoor heel vervelend zit, nee echt niet. Maar ik vind ook de plek hier heel mooi, als je zo mooi over het land weg kijkt, dat is toch ook prachtig.”

 

Interieuradvies, aanrader?
“Als we ooit eens een keer misschien een ander huis zouden hebben of weet ik veel wat, dan zou ik veel sneller interieuradvies vragen. Ik zou jou nu eigenlijk overal wel voor durven te vragen. Maar dat komt ook omdat de stijl die jij mooi vindt, mij ook wel heel erg aanspreekt. Ook al zou jij zeggen ‘ik doe het niet meer want’, dan zou ik je wel vragen om iemand anders te tippen.”

 

“Ik zou een interieuradvies ook juist de mensen aanraden die heel goed weten wat ze mooi vinden. Omdat je hiermee juist voorkomt dat je dingen gaat mixen die eigenlijk helemaal niet bij elkaar passen. Want er is heel veel mooi, maar dan moet het ook nog net daar op die plek waar je het wilt gaan gebruiken passen en mooi uitkomen.”

Interieuradvies entree, kantoor en kantine

 

 

 

 

 

Zie je het wel zitten om je te laten adviseren door Basichic of twijfel je nog een beetje? Laten we elkaar wat beter leren kennen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus wat houdt je nog tegen?