Zippi Stamkot

– kreeg hulp bij het bepalen van stijl, kleur, indeling, inrichting, raamdecoratie voor woonkamer, keuken, werkkamer en slaapkamers. Ze zit midden in de realisatie van het interieur voor het nieuwbouw huis van hun gezin. –

 

“Tijdens het bouwen van ons huis liepen we er zelf een beetje tegenaan: ‘Hoe gaan we dat allemaal doen?’. Dus dat was al wel een reden dat we zoiets hadden van: ‘Ja, we willen wel iemand inschakelen om ons hierbij te helpen’. Het vragen van advies vond ik best wel een beetje spannend omdat je iets uit handen geeft. Ik ben toch wel een beetje een “control freak” (wat misschien een groot woord is) dus dat vond ik best wel moeilijk. Om iemand anders de zeggenschap over je huis te geven, zeg maar. Dat het dan iets vreselijks zou worden, daar waren we dan bang voor. Iets wat niet bij ons zou passen, gewoon een hele andere stijl. Maar ja dat is dan iets wat je met elkaar doorneemt en dan wel uit komt.”

 

“Het interieuradvies dat we kregen, klopte eigenlijk wel aardig met wat we zelf ook in ons hoofd hadden. Maar wel een paar kleuren wat ik niet helemaal mooi zou vinden, zoals een beetje die mosterd kleur waar je mee kwam. Maar ja, dat hebben we er dan gewoon uit gelaten. En ook de andere kleur zeg maar die je dan op de muur had. Dat zijn dat toch wel dingen waarvan wij hadden: ‘Ooh dat is best wel een donkere kleur’, maar nu het er op zit is het toch wel heel mooi geworden. Omdat het toch een hele lichte ruimte is, kan het het heel goed hebben. Ja, dat moet ik zeggen, dat klopt gewoon in het plaatje.”

 

“Nadat we het interieuradvies hadden gekregen, zijn we over bepaalde dingen anders gaan nadenken. Over het gebruik en de opstelling van meubels. Heel snel heb je zelf een idee. Je ogen worden een beetje geopend van: ‘Ja, wacht even, maar op die manier kan het eigenlijk ook wel.’, dat vond ik wel grappig. Je bent dan snel geneigd om te zeggen ‘Nou, zet die bank tegen die muur.’, en dan kom jij met het idee om hem eigenlijk meer midden in de kamer te zetten. Dus ja, dat kun je zelf natuurlijk ook wel bedenken, maar toch doe je dat niet zo snel.”

 

“Eigenlijk heb ik het idee dat we jou al wat eerder hadden moeten inschakelen. In verband met indelingen van hoe ga je bepaalde ruimtes gebruiken. Eigenlijk al met het ontwerp, samen met de architect er bij, dat je er al heel goed over nadenkt van: ‘Wil ik een lekkere grote tv kamer waar je lekker kan zitten of wil ik een grote woonkeuken met een grote tafel waar je kan zitten?’. Want dat merk ik: de ruimtes die wij hebben, het is best wel een groot huis, maar eigenlijk zijn die ruimtes dan net een beetje waarvan ik denk… eigenlijk had het hier net wat groter gemogen waardoor er meer mee kan doen. Dus al in het traject met de architect, daar zou je al een bijdrage kunnen doen. Ik zou zo’n interieuradvies dan ook echt aanraden aan mensen die nieuw gaan bouwen, en dan eigenlijk in een eerdere fase.”

 

“Je bent gewoon heel open en makkelijk om mee te communiceren. Dat je mensen “hun ding” laat vertellen en dat je niet zo bent van: ‘Dat moet je zo of zo gaan doen.’. Ik weet niet precies hoe ik dat het beste kan zeggen. Ja, het is wel belangrijk dat mensen zichzelf kunnen laten zien zodat je ook iets kunt maken wat bij hun past. En niet dat ze op een manier moeten gaan wonen die helemaal niet bij hun past omdat ze dat niet zijn.”

 

“We hebben het echt heel leuk gevonden en we hebben zeker goede adviezen en dingen die we meenemen. Er zullen misschien wel wat puntjes wel wat veranderen, maar ik denk wel dat je de basis gewoon heel goed voor ons neer hebt gelegd. Wat al heel mooi geworden is, is die kachel met die tegeltjes. Dat is zeker een eyecatcher geworden!”

Interieuradvies woonkamer, keuken, werkkamer, slaapkamer

 

interieuradvies nieuwbouw woning woonkamer broek in waterland

 

interieuradvies nieuwbouw woning keuken broek in waterland

 

interieuradvies nieuwbouw woning werkkamer broek in waterland

 

interieuradvies nieuwbouw woning slaapkamer broek in waterland

 

interieuradvies aan huis

Zie je het wel zitten om je te laten adviseren door Basichic of twijfel je nog een beetje? Laten we elkaar wat beter leren kennen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus wat houdt je nog tegen?