Plannen voor een nieuwe keuken

Sinds een aantal weken dromen Martin en ik over een nieuwe keuken. Toen we hier 2 jaar geleden kwamen wonen, hebben we alleen de wanden voorzien van een nieuw kleurtje. We vonden de keuken mooi zoals hij was. Een groot raam met glas-in-lood uitzetraampjes waardoor veel licht binnen komt. Een klein glas-in-lood raampjes met zicht op de oprit en op straat. Drie originele paneeldeuren met toegang tot hal, kelder en achterportaal. Een originele inbouwkast met deuren met glas voor het servies. De sfeer zit er goed in! De vorige bewoners hadden de keuken compleet gemaakt met een oud granito werkblad met daarin een tegeltjes-wasbak. Het blad wordt gedragen door simpele kastjes met moderne rvs handgrepen op de lades en deurtjes. De vanillekleurige Smeg koelkast uit de ’50 lijn en het roestvrijstalen Smeg fornuis maken het plaatje compleet. Waarom zouden we de keuken dan toch willen veranderen? Omdat we al twee jaar zo graag een ruimer toilet willen!

Ons “kleinste kamertje” heeft een vloeroppervlak van 0,71m2. Als je ooit op ons toilet in slaap valt is het onmogelijk om in een vreemde houding op de grond wakker te worden. Grote kans dat je met je knieën tegen de deur en met je hoofd in het wasbakje je tijd slijt. Naast het toilet bevind zich een inbouwkast waar Afwasmachine royaal huist op maar liefst 0,95m2. Wel moet hij de ruimte delen met huisgenoten Emmer, Sop, Ragebol en Stofdoek. Ons plan is om van deze twee kleine hokjes één grotere toiletruimte te maken. De afwasmachine brengen we dan onder in de keuken, voor de overige (tegen die tijd ex-) huisgenoten zoeken we elders in huis nog onderdak. Om de afwasmachine in de keuken kwijt te kunnen, moeten we alleen wel het keukenblok veranderen. En van het één komt het ander…

Inmiddels hebben we al tig ideeën opgedaan en tientallen schetsjes gemaakt. Ook staat er een kartonnen versie van onze keuken in schaal 1:25 op mijn bureau. Het is net een poppenhuis. Met de koelkast, het fornhuis en de kastjes kan ik de opstelling steeds weer veranderen. Het moeilijkst vind ik het kiezen van een stijl voor onze keuken. Ik vind zo veel verschillende stijlen mooi! Maar wat past het best en verveeld het minst snel? Uit de verzameling die ik heb opgebouwd op mijn pinterest board: INTERIEUR + keukens + heb ik de 3 stijlen gepikt en daarvan een sfeercollage gemaakt. Waarschijnlijk wordt het een combinatie van deze 3 die nog heel precies moet worden afgewogen om het niet een allergaatje te laten lijken.

nieuwe_keuken_1

nieuwe_keuken_2

nieuwe_keuken_3
1
2 3 4 5 6

moodboard naturel
1
2 3 4 5 6

moodboard wit
1
2 3 4 5 6

Ik ben heel benieuwd: welke stijl spreekt jou het meest aan?

0 1667
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

1 Comment

  1. Hennie

    Hallo Daniëlle,
    Ik vind de middelste keuken het mooist.

Leave a Reply