Naar binnen in de herfst, kaarsen aan!

Als het echt herfst wordt dan zitten wij ’s avonds niet meer buiten. Ik vind het jammer, maar ook wel weer gezellig om naar binnen te gaan. Tijd weer op de bank te kruipen met een dekentje, de gordijnen dicht en de kaarsen aan.

Ik heb altijd 2 verschillende kaarssoorten op voorraad. Ten eerste de waxinelichtjes. Tsja, wie kent die niet!? Die kleine ronde kaarsjes in aluminium bakjes die 4 of 6 uur branden. Ze zitten met z’n 30-en, 50-en 100-en of 200-en samen in een verpakking. Een rommelige zak of een geordende doos. Ze zijn er in verschillende geuren, maar daar kan ik niet zo goed tegen. Ik heb geen favoriet merk of een speciale winkel waar ik de waxinelichtjes koop. Als ze bijna op zijn haal ik ze bij de eerste de beste winkel die ze aanbiedt, want ik wil echt niet zonder zitten!

Naast de waxinelichtjes liggen er in mijn kast altijd kroonkaarsen op voorraad. Mooie, lange, witte kaarsen voor in de kandelaars. De Jubla kaarsen van Ikea zijn mijn favoriet. Ik vind het fijn dat er een geribbelde onderkant aan zit. Zo kan ik ze goed “stellen” als ik ze in de kandelaar druk. Als je ze gemakkelijk recht kunt zetten heb je ook minder kans dat ze gaan lekken wanneer ze scheef staan. Doordat ze van 100% stearine worden gemaakt zijn ze zeer vormvast, reuk arm, geven ze bijna geen roet, druipen ze minimaal en branden ze heel rustig. Bovendien is stearine een hernieuwbaar materiaal (in tegenstelling tot paraffine waar ook veel kaarsen van worden gemaakt) doordat het gemaakt wordt uit dierlijke en plantaardige vetten die soms echt afvalmateriaal zijn. Dat geeft toch wel een extra warm gevoel als je je kaarsen aansteekt!

herfst_kaarsen_1

herfst_kaarsen_2

herfst_kaarsen_3

herfst_kaarsen_4

herfst_kaarsen_5

Photography and styling Danielle Oortgiesen

0 4062
Danielle

Danielle is interieurvormgever en eigenaar van Basichic. Ze maakt interieurplannen voor mensen die gaan verhuizen, verbouwen of nieuwbouwen en kijkt daarbij vooral naar wie haar opdrachtgevers zijn en hoe zij leven. Dat is de basis voor de ontwerpen die zij maakt en de adviezen die zij geeft. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt, geeft ze interieur-bezoek-tips, deelt ze haar werk en een kijkje achter de schermen

1 Comment

  1. Super mooie foto’s, heel leuk gedaan zo!!

Leave a Reply