Kookboek review + Powerfood Rens Kroes

Wie mij op instagram volgt heeft het vast al opgemerkt: ik ben fan van de kookboeken van Rens Kroes. Ja, ook ik doe mee aan de “trend” van gezond eten. Niet alleen omdat het een trend is hoor, ik vind het echt belangrijk dat ik weet wat ik binnenkrijg. Zo doe ik al jaren bewust boodschappen: waar komt het spul vandaan, ga ik voor biologisch of voor “normaal”?

Tsja, maar of het gezond voor je is wat je eet, hangt niet alleen af van of het biologisch is of niet en waar het vandaan komt. Welk effect heeft voeding op je lichaam? Ik had geen idee. Ik wist alleen dat ik toen ik klein was onder de uitslag zat als ik kleurstoffen binnenkreeg. En dat ik hyper werd van chocola. En er was ook iets met koemelk en aarbeien… Toen ik van vrienden het eerste boek van Rens Kroes cadeau kreeg tijdens een etentje was ik ook erg geïnteresseerd in het “hoofdstuk” over de powers die sommige foods bezitten en hoe die kunnen worden ingezet als “medicijn”.

Het boek heeft eerst een tijdje door het huis gereisd. Van de kast naar de tafel, van de tafel op de plank, terug naar de tafel… Ik wilde er vanalles uit proberen, maar had voor de meeste recepten niet alle ingrediënten in huis. En meteen een hele berg ingrediënten aanschaffen om wat receptjes te proberen was ook geen optie. Ik besloot om in de weken die volgden iedere keer wat mee te nemen met de boodschappen. Zo verzamelde ik langzaam een hele voorraad powerfood in de keukenkastjes.

Na een paar weken moest het er dan toch ook maar echt van komen. Ik zocht nauwkeurig het allerbeste recept uit. Tsja, ik wil wel gezond bezig zijn, maar het mag niet te moeilijk worden en absoluut niet ten koste gaan van het genieten van eten! De ontbijtmuffins kwamen door deze strenge keuring heen.

Op een zondagmiddag bezette ik de keuken. Kookboekop het aanrecht, lades allemaal ver open, blender in de aanslag, muffinvorm onder het stof vandaan. De oven, die kon nog wel even wachten. Dat nieuwe ding verwarmd zo snel voor en je weet hoe dat gaat met zo’n voorbereiding: duurt altijd langer als het kookboek aangeeft. Alle ingrediënten op één na gingen in de blender: knopje om en mixen maar. Laatste ingrediënt erbij even roeren en klaar. Verrek, had ik die oven nu toch maar vast aangezet.

Die muffins waren het begin van mijn enthousiasme over de recepten in de beide boeken. Beide? Ja, toen het tweede boek (van Friesland naar New York) uit kwam heb ik ook die direct weten te bemachtigen. De recepten zijn erg makkelijk te maken, kloppen met de beschrijving, nemen niet gek veel tijd in beslag en zijn ook nog eens yummie! Het enige wat ik jammer vind is dat sommige recepten wel erg op elkaar lijken. Maar met 2 boeken vol is er altijd genoeg om te variëren en raak je geïnspireerd om zelf te experimenteren. En daarnaast is alles wat je maakt niet zo lang houdbaar, maar ja er zitten dan ook geen ongezonde toevoegingen in!

basichic_powerfood_kookboekenplank

basichic_powerfood_bowloffruit
Bowl of Fruit (boek 2), fijn om de dag mee te beginnen!

basichic_powerfood_sesamcrackers
Sesamcrackers (boek 2) minst favoriet tot nu toe: ik raad ze niet aan!

basichic_powerfood_chocomuffins
Chocomuffins (boek 1) lekkerder dan “gewone” chocomuffins!

basichic_powerfood_roggeontbijtkoek
Rogge-ontbijtkoek (boek 2), mijn favoriet!

 basichic_powerfood_opperdepop
De laatste kruimels van de RAW Snackrepen (boek 1)

basichic_powerfood_ontbijtmuffins

foto’s afkomstig van mijn Instagram account

0 1452
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

4 Comments

 1. Hennie

  Weer erg mooi geschreven en het gaat mij net als Rensina, nog niet geprobeerd. Wel de meeste recepten al doorgelezen.
  Ga zo door met schrijven en mooie foto’s maken.

 2. Wat een prachtige foto’s! Mooi gedaan.
  Heb helaas nog steeds niks gemaakt uit de kookboeken.
  Maar ga er snel iets uit proberen.

 3. Wat een lekkere creaties, mjammie! Ook weer prachtig gefotografeerd, je hebt talent! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

Leave a Reply