Een interieuradvies, wat heb jij nodig?

Een interieuradvies is altijd, net als een interieur zelf, samengesteld uit verschillende onderdelen. Die onderdelen in een interieur worden allemaal op elkaar afgestemd zodat een passend totaalbeeld ontstaat. Bij Basichic betekent dat passend wat betreft sfeer, passend bij de ruimte en vooral ook passend bij wie jij bent en hoe jij leeft.

Welke onderdelen er in jouw interieuradvies zitten, hangt af van jouw situatie. Wil je je huidige woonruimte een make-over geven en zijn er materialen en meubelstukken die blijven? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht en wil je helemaal opnieuw beginnen? Zomaar twee situaties die beide om een andere adviesinhoud vragen. De kans is groot dat jouw adviesvraag nog weer anders is als de zojuist genoemde.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende onderdelen die in een interieuradvies kunnen zitten. Zo kun je alvast bepalen welke adviesonderdelen jij nodig hebt. Om je een indruk te geven wat een interieuradvies ongeveer kost en hoe het traject van kennismaking tot oplevering van het interieuradvies er uit ziet, heb ik 3 pakketten samengesteld die aansluiten bij de meest voorkomende adviesvragen: een interieuradvies aan huis, een basis interieuradvies, en een compleet interieuradvies.

aantekening maken op indelingsplan interieuradvies

Danielle kantoor Basichic

Sfeerimpressie en kleurconcept
Een sfeerimpressie en kleurconcept zijn bedoeld om een schets van de beoogde sfeer en stijl van het eindresultaat neer te zetten. Dit beeld wordt neergezet met behulp van foto’s en kleurstalen. Je ontvangt hierbij ook een persoonlijke kleurenwaaier die later als houvast dient bij het kiezen van stukken voor in je interieur in precies de goede kleur.

Indelingsontwerp
Een indelingsontwerp geeft de indeling van de ruimte weer. Hierin wordt duidelijk met welke opstelling de ruimte het best kan worden ingedeeld en hoeveel meubelen van welke maat nodig zijn om die indeling te maken. Dit kan ook worden gedaan voor een keuken, badkamer of zelfs een ruimtelijke indeling waarin ook wordt nagedacht over wanden, doorgangen en ramen.

Meubelplan
In een meubelplan worden voorstellen gedaan voor de in het indelingsontwerp te gebruiken meubelen. De sfeerimpressie en het kleurconcept dienen als basis voor de keuze wat betreft stijl van de meubelen. Het meubelplan wordt gepresenteert door middel van productcollage’s, waarin duidelijk te zien is hoe de verschillende stukken met elkaar combineren. Ook ontvang je een digitaal bord waarin je eenvoudig kunt doorklikken naar de informatie over deze producten.

Materialenplan
In een materialenplan komen alle verschillende materialen die in een ruimte worden gebruikt samen. Denk hierbij aan vloer, gordijnen, raamdecoratie, wandafwerking, tapijt, traploper, behang, tegels en misschien kan ik je zelfs wel helpen bij het kiezen van materialen voor vensterbanken en hang en sluitwerk? Net zoals het meubelplan wordt het materialenplan gepresenteerd door middel van productcollage’s.

Licht- (en stroom)puntenplan
Een plan voor lichtpunten laat zien op welke plaatsen er welke type armaturen worden geadviseerd. Denk hierbij aan vloer-, wand-, tafel-, hang- lampen en inbouwverlichting. Hierbij wordt ook aangegeven of het gaat om gebundeld licht is of diffuus licht (dat zacht en breed wordt verspreid). Met deze informatie kun je zelf op zoek gaan naar passende verlichtingsarmaturen. Naast het aangeven op welke plaatsen de lichtpunten nodig zijn, kan ook bij nieuwbouw of verbouw worden meegedacht in de plaatsen waar stroompunten moeten komen.

Armaturenplan
In een armaturenplan worden de lichtpunten die eerder in het lichtpuntenplan uiteen zijn gezet, ingevuld met voorstellen voor verlichtingsarmaturen. Deze worden (samen met de meubelen, als deze onderdeel uitmaken van het complete advies) gepresenteerd in een productcollage zodat inzichtelijk wordt hoe de verschillende armaturen met elkaar combineren. Eventueel kan het armaturenplan ook worden uitgebreid met een voorstel voor afwerking van schakelmateriaal en stopcontacten.

3D impressie
Met een 3D impressie wordt de ruimte in Sketchup getekend en ingericht. Vanuit verschillende hoeken krijg je een kijkje in het interieur zoals het er na de verandering uit zal gaan zien. Dit is vooral handig wanneer je een (nieuwbouw)woning koopt waar je nog niet in kunt en waarvan het dus moeilijk voorstellen is hoe de ruimte straks zal zijn. Ook werkt dit goed voor mensen die het in het algemeen moeilijk vinden zich visuele voorstellingen te maken. En voor mensen die het erg spannend vinden een grote aankoop te gaan doen.

Maatwerk ontwerp
Bij maatwerk ontwerp wordt een meubelstuk op maat ontworpen. Soms is dit noodzakelijk omdat de ruimte met standaard stukken niet praktisch genoeg gevuld kan worden. Meestal is het een keuze omdat iets bijzonders gewenst is. Denk aan een tafel(tje) met specifieke afmetingen, een eetkamerbank die precies past bij wat jij zoekt, een kast waarin de tv wordt weggewerkt, een meubel om de (gas)haard, een kast waarin alle persoonlijke spullen worden weggewerkt of juist een kast waarin bijzondere spullen op een voetstuk worden gezet. Maatwerk ontwerpen starten met een schets, worden uitgewerkt in 3D en compleet gemaakt met voorstellen voor te gebruiken materialen. Ook kan ik je koppelen aan een goede interieurbouwer die het maatwerk ontwerp tot in de puntjes realiseert.

kantoor Basichic Danielle laptop

interieuradvies klaar om te bundelen tot adviesmap

+ sfeerimpressie
+ kleurconcept
+ indelingsontwerp
+ lichtpuntenplan
+ armaturenplan
+ meubelplan
+ materialenplan
+ wandkleurenplan

+ sfeerimpressie
+ kleurconcept
+ indelingsontwerp
+ lichtpuntenplan
+ wandkleurenplan

+ flexibele inhoud
+ antwoord op je woonvragen
+ tips
+ ideeën

+ 3D impressies
+ maatwerk meubelontwerp
+ een andere ruimte
+ meerdere ruimtes
+ hele woning
+ 3D impressies
+ maatwerk meubelontwerp

Hoe Basichic te werk gaat bij een interieuradvies, wat de Basichic stijl is en waar Basichic voor staat?