Interieuradvies, interieurontwerp of interieurstyling?

Interieuradvies, -ontwerp en –styling zijn 3 disciplines die erg dicht bij elkaar liggen.  Voor de meeste mensen is het moeilijk om in te schatten welke specialist ze voor hun interieurvraag kunnen benaderen; een interieuradviseur, een interieurontwerper of een interieurstylist? 2 daarvan of zelfs alle 3? Ieder heeft namelijk zijn eigen specialiteit(en).

 

Wanneer je de verkeerde specialist inschakelt, zal jouw interieurvraag niet of onvoldoende worden beantwoord met als gevolg dat je interieur uiteindelijk nog steeds niet voldoet aan jouw wensen. Hierdoor kun je niet optimaal genieten van of presteren in die ruimte. Wanneer je een specialist inschakelt, is het de bedoeling dat dit jou stress, tijd en geld bespaart, niet dat het juist méér van dat gaat kosten.

 

Verdiep je daarom vooraf goed in jouw interieurvraag en ga na welke van de 3 jij nodig hebt en let bij het selecteren van een specialist op of diegene jouw specifieke interieurvraag(en) kan beantwoorden. Een goed begin is het halve werk.

Wie heb ik nodig dan?

Heb je (ver)bouw plannen? Wil je écht maatwerk in de vorm van een meubel(s) op maat? Een goede interieurontwerper helpt je om jouw wensen om te zetten in passende uitvoerbare plannen zodat een interieur ontstaat waarin je optimaal kunt genieten en presteren.

 

Blijft de ruimte hetzelfde? Wil je de ruimte wel updaten met een nieuwe vloer, raamdecoratie, verfkleur of verlichting? Wil je gebruik maken van bestaande meubelen die je zo in de winkel kunt kopen? Een goede interieuradviseur helpt je een duidelijke richting te geven en om zelfverzekerd te kiezen voor meubels en materialen die bij jou en de ruimte passen.

 

Is je ruimte eigenlijk wel oké qua indeling en afwerking? Mis je alleen net de puntjes op de i? Dan kan een goede interieurstylist je helpen de juiste accessoires te selecteren die het beste in jouw interieur en daarmee in jou naar boven halen zodat je dat wauw-gevoel krijgt in je woon- en/of werkruimte.

 

Het komt vaak voor dat er 2 of zelfs 3 specialisten nodig zijn om je interieurwensen te kunnen vervullen. Is dit bij jou het geval? Let hier dan op bij de selectie van een interieurspecialist. Gelukkig zijn er ook specialisten die meerdere disciplines beoefenen. Zo heb je één aanspreekpunt voor het project. Wel zo makkelijk.

Wat doet Basichic wel en niet?

Bij Basichic kun je terecht voor interieuradvies, interieurontwerp en interieurstyling, alle 3 de disciplines dus. Samengevat interieurvormgeving, vorm geven aan interieur.

 

Basichic is geen interieurarchitecten bureau. Architect is een beschermde titel en om deze te mogen dragen dien je ingeschreven te staan in het architectenregister. Om dit gedaan te krijgen dien je eerst een gedegen opleiding te hebben gevolgd waarin je ook leert over de technische- en bouwkundige kanten, vergunningen, etc.. Die kennis heeft Basichic dus niet. Mocht dit aan de orde zijn in een opdracht, dan kan er altijd worden geholpen om hier een gepaste specialist bij te schakelen.

 

Er worden wel brainstorm sessies (interieur-dates genaamd bij Basichic) gegeven zoals je die kent van het adviesplein op de vt wonen&design beurs, maar ik adviseer bij grotere, meer ingrijpende projecten altijd een uitgebreid advies op basis van een uitgebreide kennismaking.

 

Hier is Basichic dan ook het meest in thuis, het maken van professionele plannen op basis van een uitgebreide kennismaking. Zo ontstaat namelijk een interieurplan dat aansluit op jouw wensen en eisen. Uiteindelijk komt daar een woon- of werkruimte uit voort waarin je optimaal kunt genieten en presteren. Als ik dat kan bereiken, dat jij met een big-smile vertelt dat je je zo prettig voelt in jouw nieuwe interieur, dan is mijn missie geslaagd.

 

Wil je meer weten over waar Basichic zich voor in zet? Lees dan verder op de pagina over Basichic.

verschil tussen interieurontwerper interieuradviseur interieurstylist

Hoe kies ik de juiste specialist?

Interieuradviseur, interieurontwerper of interieurstylist is, anders dan architect of arts, geen beschermd beroep. Iedereen mag zichzelf zo noemen, of hij of zij daar een opleiding voor heeft gevolgd en afgerond of niet.

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die zichzelf aanbieden als interieuradviseur of interieurstylist. De keuze voor mensen die opzoek zijn naar een interieurprofessional wordt daardoor steeds groter.

Kiezen is fijn, maar kan ook keuzestress opleveren. Hoe kies je voor jezelf de juiste? Ik help je hier graag bij door 6 belangrijke punten uit te lichten die je moet uitzoeken bij je keuze.

1. Maak voor jezelf je interieurvraag alvast zo duidelijk mogelijk zodat je weet welke specialist(en) je nodig hebt.

2. Bekijk of de specialist die je op het oog hebt diensten levert in de discipline(s) die jij nodig hebt.

3. Let op de ervaring, kennis en achtergrond van de specialist, sluit dat aan bij jouw wensen?

4. Bedenk wat de hulp van een specialist voor jou waard is (in €) en kijk of dit overeenkomt met de prijzen van de specialist die je op het oog hebt.

5. Let op of de manier van werken van de specialist ook bij jou past.

6. Kijk of de stijl van de specialist aansluit op die van jouw of dat hij/zij zich gemakkelijk aanpast naar verschillende stijlen.

Zie je het wel zitten om een interieurontwerp te laten maken door Basichic of twijfel je nog een beetje? Laten we elkaar wat beter leren kennen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis dus wat houdt je nog tegen? Klik op de knop hieronder een een afspraak te maken.