Interieuradvies, interieurontwerp of interieurstyling?

Interieuradvies, interieurontwerp en interieurstyling zijn 3 disciplines die erg dicht bij elkaar liggen. Het is dan ook helemaal niet vreemd als je het moeilijk in te schatten vindt welke specialist je voor jouw interieurvraag kunt benaderen: een interieurontwerper of interieuradviseur of interieurstylist. Misschien heb je er 2 daarvan nodig of zelfs alle 3?

 

Iedere specialist heeft zijn eigen kwaliteiten. Wanneer je de “verkeerde” specialist inschakelt, zal jouw interieurvraag niet of onvoldoende worden beantwoord met als gevolg dat je interieur uiteindelijk nog steeds niet voldoet aan jouw wensen. Hierdoor kun je niet optimaal genieten van je woonruimte of maximaal presteren in je werkruimte. Wanneer je een specialist inschakelt, is het de bedoeling dat dit jou stress, tijd en geld bespaart, niet dat het juist méér van dit gaat kosten.

 

WIE HEB IK NODIG DAN?
Heb je (ver)bouw plannen? Wil je écht maatwerk in de vorm van een meubel(s) op maat? Een interieurontwerper helpt je om jouw wensen om te zetten in passende uitvoerbare plannen zodat een interieur ontstaat waarin je optimaal kunt genieten en presteren. >> Meer over interieurontwerp

 

Blijft de ruimte hetzelfde? Wil je de ruimte wel updaten met een nieuwe vloer, raamdecoratie, verfkleur of verlichting? Wil je gebruik maken van bestaande meubelen die je zo in de winkel kunt kopen? Een interieuradviseur helpt je een duidelijke richting te geven en om zelfverzekerd te kiezen voor meubels en materialen die bij jou en de ruimte passen. >> Meer over interieuradvies

 

Ruimtegebrek, dat herkent bijna iedereen wel. Maar is het ontstaan doordat je ruimte gewoon een gekke vorm heeft waardoor “standaard” meubels niet gemakkelijk passen? Dan kan maatwerk jouw helpen. Een interieurontwerper helpt je om slimme meubel- en/of opbergoplossingen te bedenken. >> Meer over interieurontwerp

 

Is je ruimte eigenlijk wel oké qua indeling en afwerking? Mis je alleen net de puntjes op de i? Dan kan een interieurstylist je helpen de juiste accessoires te selecteren die het beste in jouw interieur en daarmee in jou naar boven halen zodat je dat wauw-gevoel krijgt in je woon- en/of werkruimte. >> Meer over interieurstyling

 

Het komt vaak voor dat er 2 of zelfs 3 specialisten nodig zijn om je interieurwensen te kunnen vervullen. Is dit bij jou het geval? Let hier dan op bij de selectie van een interieurspecialist. Gelukkig zijn er ook specialisten die meerdere disciplines beoefenen. Zo heb je één aanspreekpunt voor het project. Wel zo makkelijk.

 

WAT DOET BASICHIC?
De verzamelnaam die ik gebruik voor de diensten die ik onder de naam Basichic aanbiedt, is interieurvormgeving. Dat is namelijk wat ik doe: ik geef vorm aan interieurs. Dit kan zijn door te adviseren welke items je kunt gebruiken, dit kan zijn door ontwerpen te maken voor ruimtelijke indelingen en maatwerk meubelen of door de handen uit de mouwen te steken en de puntjes op de i te zetten door te stylen. Op de pagina over Basichic kun je meer lezen over waar Basichic voor gaat en staat.

 

Ik ben geen interieurarchitect, ik heb niet de technische kennis die nodig is om advies te geven over bouwconstructies. Wel kan ik samenwerken met iemand die over deze kennis beschikt.

 

Wil je weten hoe ik te werk ga tijdens een interieurontwerp, -advies of –styling traject? Je kunt het lezen op de pagina die over mijn werkwijze gaat.

interieurontwerper of interieuradviseur

Hoe kies ik de juiste specialist?

Interieuradviseur, interieurontwerper of interieurstylist is, anders dan architect of arts, geen beschermd beroep. Iedereen mag zichzelf zo noemen, of hij of zij daar een opleiding voor heeft gevolgd en afgerond of niet.

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die zichzelf aanbieden als interieuradviseur of interieurstylist. De keuze voor mensen die opzoek zijn naar een interieurprofessional wordt daardoor steeds groter.

Kiezen is fijn, maar kan ook keuzestress opleveren. Hoe kies je voor jezelf de juiste? Ik help je hier graag bij door 6 belangrijke punten uit te lichten die je moet uitzoeken bij je keuze.

1. Maak voor jezelf je interieurvraag alvast zo duidelijk mogelijk zodat je weet welke specialist(en) je nodig hebt.

2. Bekijk of de specialist die je op het oog hebt diensten levert in de discipline(s) die jij nodig hebt.

3. Let op de ervaring, kennis en achtergrond van de specialist, sluit dat aan bij jouw wensen?

4. Bedenk wat de hulp van een specialist voor jou waard is (in €) en kijk of dit overeenkomt met de prijzen van de specialist die je op het oog hebt.

5. Let op of de manier van werken van de specialist ook bij jou past.

6. Kijk of de stijl van de specialist aansluit op die van jouw of dat hij/zij zich gemakkelijk aanpast naar verschillende stijlen.

Ik weet het niet!

Interieuradviseur, interieurontwerper, interieurstylist, interieurvormgever… het kan zijn dat het je een beetje duizelt. Helemaal niet gek! Ik help je graag te zoeken naar wie jij nodig hebt. Laat me weten wat je vragen en wensen zijn en ik help je uit het interieur-doolhof.