interieurplan woonkamer

Gratis interieuradvies voor jou door mijn grootste interieur-faal ooit.

Sinds een aantal weken zijn Martin en ik bezig om plannen te maken voor een verbouwing in ons huis. Hierbij ga ik ongeveer hetzelfde te werk als voor mijn klanten. Minder uitgebreid, maar wel extra ruim de tijd nemend. Waarom? Dat zul je begrijpen als je mijn grootste interieur-faal ooit leest in dit blogbericht.

Lekker pruttelen
Op dit moment, 3 plattegronden verder, zitten Martin en ik inmiddels in die 3e fase van een interieuradvies: definitief ontwerp. Voordat ik daar ben aanbeland wanneer ik anderen interieuradvies geef, zijn we al 2 fases verder. Oké, even een korte uitleg:

In de 1e fase leer ik de gebruikers kennen en doe ik op basis daarvan een voorstel hoe ik hen kan helpen. In de 2e fase maak ik een voorlopig ontwerp: een plattegrond en kleurenschema dat ik met ze bespreek en waar nodig aanpas. Dan volgt de 3e fase, het definitieve ontwerp waarin ik het voorlopige ontwerp invul met meubelen, materialen en meer details. Daarin zitten Martin en ik nu.

De eerste detail ideeën in onze 3e fase hebben inmiddels ook al een transformatie ondergaan. Terwijl ik met het interieurplan in mijn achterhoofd ronddwaal op internet of in woontijdschriften doe ik nog betere ideeën op omdat ik opeens dingen zie die ik goed kan gebruiken in ons plan. Langzaam begint het plan zich nu te vullen met concrete dingen: meubelen, maatwerk, materialen…

Het plan staat op een laag vuurtje en pruttelt maar door. Net als bij een stoofgerecht wordt het zo steeds smaakvoller..

Een half begin is geen goed werk.
Martin lijkt er wat meer haast mee te hebben dan dat ik dat heb. Het liefst was hij gisteren al begonnen, maar ik werk daar niet aan mee. Ik heb namelijk een vervelende ervaring met een half interieurplan en overhaast keuzes maken.

Toen wij 5 jaar geleden verhuisden naar onze huidige woning, bestond het plan om direct na het krijgen van de sleutel de badkamer te gaan verbouwen. De sfeer stond al vast, de indeling stond al vast, maar over de details had ik nog niet precies nagedacht. Half werk…

Opeens moesten we hoeterdekoet bestellingen gaan doen omdat het bouwcenter zou sluiten tijdens de bouwvakvakantie die op dat moment over een paar dagen van start ging. Terwijl mijn plan nog niet compleet was, kozen we ter plekke in de winkel met een haastige verkoper tegels en een wastafelmeubel. Een paar weken later werden ze geleverd en geplaatst.

Neem de tijd anders krijg je spijt
Tot op de dag van vandaag heb ik spijt van die overhaaste werkwijze. Bijna wekelijks denk ik nog: ‘Hadden we daar maar meer tijd voor genomen.’. Onze badkamer is een prima ruimte geworden qua indeling, maar niet alle details en kleuren kloppen. Ik weet zeker dat dit wel het geval was geweest als ik wel genoeg tijd had genomen bij het uitzoeken van de materialen. Mijn grootste interieur-faal ooit dus.

We doen het niet over. Zonde van zo’n “goede” badkamer. Het is voor mij nu dus een dikke vette reminder dat ik altijd de tijd moet nemen om tot écht goede plannen te komen.  Ook als mij gevraagd wordt om “snel” een compleet interieuradvies te leveren… Liever niet dus, voor ieders bestwil 😉

Als we binnenkort de badkamer weer moeten schilderen, ga ik hem daarna eindelijk wél afmaken met de juiste accessoires. Want, bijwerking, doordat het resultaat “mwoah…” was, had ik daar niet echt zin in.

Een gratis interieuradvies van mij aan jou: Neem de tijd, anders krijg je spijt 😉

0 152
Danielle

<p>Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en ideeën voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.</p>

Leave a Reply