Die, dat, daar, design // Arco Pivot

Een tijdje geleden maakte ik een interieurontwerp voor een leuk jong stel. Hier was nog een gek hoekje over en ik wist daar een te gek meubel voor. Deze mensen hielden ook van ontwerpen met bijzonderheden, knipogen en grapjes dus dit was de uitgelezen kans om dat ene meubel toe te passen. Dat meubel dat ik lang geleden spotte en nooit ben vergeten. Ik zag hem nog zo voor me, deze beauty.

True love story
Ik stond oog in oog met het kastje op de woonbeurs. Als interieurvormgever in opleiding moet dat of met mijn moeder zijn geweest of met mijn klasgenootjes (2008 bleek na schrijven van dit bericht). Dat kastje stond daar te shinen, “aaibaar hout”, dat trok me aan. Maar ook mooie lange benen, blokjes buikje. En h├ę, zou dit een lade zijn? Het onderste blokje van de buik leek naar voren te kunnen bewegen, dus dat probeerde ik. Met een soepele zwaai klapte het meubeltje uit. Ik schrok een beetje want het leek alsof het kastje zo voorover viel, maar dat deed het niet. En hiermee viel ik als een blok voor dit kastje.

Na deze korte ontmoeting met dit prachtige kastje ben ik het uit het oog verloren. Geen naam, geen nummer, niets… Een beetje als in de film. Iets met leuk contact, in de trein, nooit meer gezien, nooit meer vergeten. Als je mij nog niet kent, ik denk in plaatjes, het filmpje van een ontmoeting met mij en dat kastje in de trein zie ik zo voor me. En als je me wel kent: Martin weet dat ik af en toe flirt met mooie meubelen ­čśë

En ze leefden nog lang en gelukkig?
Net als in de film kwam er dus dat moment dat je terugdenkt aan die liefde op het eerste gezicht en dat je je beseft dat je geen naam hebt of ook maar iets waarmee je op zoek kunt gaan naar die liefde. In films met een “ze leefden nog lang en gelukkig” einde loopt het altijd zo af dat uiteindelijk, na lang zoeken, die liefde weer ergens spontaan opduikt. Nou, zo ging het ook met dit kastje. Ik heb me echt suf gegoogled om dit kastje op het spoor te komen om het toe te passen in het interieurontwerp voor dat leuke stel. Zonder resultaat…

Afgelopen week bezocht ik een showroom met prachtige design stukken. Als een kind in een snoepwinkel liep ik dromend tussen alle meubels te bedenken wat ik als eerste zou kopen als ik er het geld voor zou hebben. Ineens stond ik daar oog in oog met dat kastje. Ik geloof niet dat het echt is gebeurt, misschien ook wel en heb ik het zelf niet doorgehad, maar er kwam nog net geen super blije “O hallo!” uit mijn opengevallen mond. Wel had ik even zo’n kriebeltje in mijn buik. Klinkt dat gestoord?

arco-pivot-shay alkalay

Arco // Pivot
Pivot is de naam van dit bijzonder speelse meubeltje. En het leuke is, het komt hier uit de buurt! Winterswijk om precies te zijn, daar staat de fabriek van Arco. Een familiebedrijf dat al sinds 1904 bestaat en prachtige meubelen produceert, allemaal in eigen fabriek, uniek!

De ontwerper van Pivot is de van origine Israelische Shay Alkalay die samen met Yael Mer vanuit Londen werkt onder de naam Raw Edges Design Studio.

arco-pivot-shay alkalay

Niet nog een keer
Toen ik vanmiddag een bezoekje aan een woonwinkel bracht en ik ontzettend veel mooie stukken een aai over hun rugleuning, blad of zitting gaf en steeds maar weer op het kaartje moest kijken wat zijn of haar naam was dacht ik: nu wordt het ├ęcht tijd hier eens wat aan te doen, dit niet nog een keer!

Al een hele tijd loop ik met het idee om op mijn blog bijzondere producten en ontwerpen die ik zie met jullie te delen. Ik kan echt zo blij en enthousiast worden van mooie ontwerpen. En dan bedoel ik vooral items die een grapje in zich hebben of super handig ├ęn mooi tegelijkertijd zijn. Dit wil ik niet voor mezelf houden, maar hiervan wil ik jullie ook laten meegenieten. En ik wil graag mijn kennis verbreden en┬áeen eigen bibliotheekje aan te leggen. Om verloren liefdes te voorkomen. Die, dat, daar, design.

foto’s: Arco

1 1112
Danielle

Danielle is interieurvormgever bij Basichic en helpt nuchtere, ambitieuze harde werkers en kleine ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Op de blog van Basichic deelt Danielle tips en idee├źn voor interieur waarmee je zelf aan de slag kunt. Heb je iets waar je (meer) over zou willen lezen? Stuur Danielle dan een berichtje en wellicht vind je het onderwerp dan binnenkort terug hier op de blog.

1 Comment

  1. Wat een heerlijk verhaal!
    Zo leuk om te lezen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar je andere topstukken.

Leave a Reply