Een compleet interieuradvies, voor wie is dat geschikt?

Een compleet interieuradvies geeft advies op alle vlakken van het interieur. Het advies is voor jou geschikt als je:

+ Met je medebewoners niet helemaal (of helemaal niet) op één lijn zit wat betreft stijl.

+ Geen tijd en/of inspiratie hebt om over indelingen en lichtplannen na te denken.

+ Graag een overzicht hebt van hoe meubelen, materialen en verlichtingsarmaturen te combineren tot jouw stijl.

+ Best wilt woonwinkelen voor je nieuwe interieur, maar alleen met een gericht plan zodat je precies weet wat je nodig hebt en het je niet meer tijd kost dan nodig is.

stoffen en behang kiezen voor interieuradvies

Hoe gaat een compleet interieuradvies in zijn werk?

1. Intake
We starten met een huiswerkopdracht die gevolgd wordt door een persoonlijke intakesessie. In ongeveer 1,5 tot 2 uur tijd verdiep ik me helemaal in wie jij bent en hoe jij leeft zodat ik dit als input kan gebruiken voor het advies dat volgt. Het is ten slotte de bedoeling dat de ontwerpen die ik maak bij jou passen!

2. Concept ontwerp
Terug op kantoor start ik met het samenvatten van de intakesessie. Die samenvatting krijg je toegestuurd en is vervolgens mijn handleiding in het ontwerpproces. Daarna start ik met het uitwerken van het advies: het sfeerbeeld met bijbehorend kleurenpalet en de indelingsontwerpen. Ik zoek hierin naar indelingen die passen bij hoe jij je ruimte gebruikt en de eigenschappen die de ruimte heeft. Hier gaat, afhankelijk van de opdracht, een week tot twee weken overheen.

3. Tussentijdse afspraak
In een persoonlijke tussentijdse afspraak laat ik je zien welke stijl en kleuren ik voor je interieur in gedachten heb en stellen we dit waar nodig nog ietsje bij. Daarnaast laat ik je 3 verschillende indelingsontwerpen zien waarvan we er uiteindelijk 1 kiezen die ik gebruik om het plan verder uit te werken. Je wordt niet voor het blok gezet, als je wat meer tijd nodig hebt om hierover na te denken, dan krijg je die tijd.

4. Concreet advies
Het sfeerbeeld met kleurenpalet en het gekozen indelingsontwerp vormen nu samen de basis om de details mee in te vullen. Ik maak een lichtpunten plan en zoek naar passende meubelen, materialen en verlichtingsarmaturen die samen de sfeer neerzetten die bij jou past en het beste uit de ruimte naar boven halen. Als ik alle items heb verzameld, giet ik het advies in een mooie presentatievorm. Hiervoor heb ik zo’n 2 tot 3 weken nodig.

5. Opleveringsafspraak
Showtime! Tijdens de opleveringsafspraak laat ik je zien welke meubelen, materialen en verlichtingsarmaturen ik heb gebruikt om het concept plan mee in te vullen. Daarnaast vertel ik je ook waarom ik die stukken heb gekozen, zodat je begrijpt hoe het plan in elkaar steekt en hoe je zelf items kunt vervangen door andere. Ik laat je ook zo veel mogelijk van de gebruikte materialen zien en voelen, want alleen vanaf plaatjes krijg je niet de juiste indruk.

Daarnaast heb je ruim de gelegenheid om mij (interieur)vragen te stellen. Ik overhandig je het interieuradvies in een handzaam boekje en met een persoonlijke kleurenwaaier, zodat je deze straks gemakkelijk mee kunt nemen.

werken aan indeling interieuradvies

materialenplan interieuradvies

Wat kost een compleet interieuradvies?
Een compleet interieuradvies voor een ruimte met een eethoek, een zithoek en een extra zitje of andere kleine setting kost € 1665,00 incl. BTW, excl. reiskosten. De reiskosten zijn € 0,50 per kilometer en zijn inclusief reistijd. Het is ook mogelijk om afspraken te laten plaatsvinden op het kantoor van Basichic in Wehl.

In deze prijs is opgenomen: voorbereidingstijd voorafgaand aan de intakesessie, de intakesessie die ongeveer 1,5 tot 2 uur duurt, het uitdenken van het advies, het bezoeken van (speciaal)zaken, uitwerken van het presentatiemateriaal dat jij mag houden en een tussentijdse afspraak waarvoor ik plusminus 1,5 uur tijd reserveer persoonlijke afspraak voor oplevering die zo’n 2 uur duurt.

Goed om te weten: voor de prijs die je betaald krijg je onafhankelijk advies. Dit houdt in dat ik je geen producten probeer te verkopen die jij niet echt nodig hebt, maar die voor mij wel inkomsten genereren.

Gratis kennismaking aanvragen
Wil jij graag een compleet interieuradvies? Laten we dan kennismaken! Je kunt een persoonlijke kennismaking bij mij op kantoor inplannen of een telefonische variant. Je kunt zelf naar een geschikt moment in mijn agenda zoeken door op bovenstaande knoppen te klikken.

Tijdens onze kennismaking heb ik alvast wat vragen voor je om een goed beeld te krijgen met welk project je bezig bent. Ook heb jij de gelegenheid om mij alle vragen te stellen die je hebt over mijn werk en mijn werkwijze. Klikt het? Dan maak ik een persoonlijke offerte voor je zodat je precies weet wat je kunt verwachten als we gaan samenwerken.

Een eerste kennismaking is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Er is ook een interieuradvies waarin alleen een sfeerbeeld, kleurenpalet, indelingsontwerp, lichtpuntenplan en wandkleurenplan zit.