Moi!

Ik ben Danielle Oortgiesen-Reulink. Nee, geen schrijffout, ‘moi’ is een groet in het dialect dat in de Achterhoek wordt gesproken. De regio waarin ik in 1989 geboren ben, waar ik nog steeds woon en misschien ook wel een soort “fan” van ben.

 

ERGONOMISCH VERANTWOORD CAVIAVERBLIJF
Als klein meisje was ik al bezig met ontwerpen. Ik wilde heel graag een buitenhok voor mijn cavia’s en geen van de hokken die te koop waren, voldeed aan mijn wensen en eisen. “Nou, dan teken maar eens hoe je hok eruit moet zien.” opperde mijn vader, en dat deed ik. Hij gaf mijn tekening door aan een timmerman en die maakte het door mij getekende hok.

 

Het caviaverblijf kreeg lange poten zodat ik niet krom hoefde te staan als ik de dieren wilde zien of het hok verschoonde. En er kwam een luikje tussen de 2 kleine, naast elkaar gelegen hokken.  Zo hoefde ik de cavia’s niet uit het hok te tillen om ze van het ene hokje naar het andere te zetten als ik het verblijf schoon maakte. Toen al was ik bezig met de praktische kanten van ontwerpen. En met het kiezen van kleur, want dat hok moest en zou blauw worden.

 

VAN “IETS CREATIEFS” TOT HOBBYKLUSSER
Mijn creativiteit kreeg pas echt vorm toen ik een keuze moest maken voor een vervolgopleiding. Op de studiebeurs bezocht ik stands van opleidingen die raakvlakken hadden met “iets in de techniek”, “iets creatiefs” en “iets met eten”.

 

Uiteindelijk viel ik voor de opleiding Interieur Verf en Management van het CIBAP Vakcollega waar ik in 2009 mijn diploma behaalde. Daarna heb ik nog een half jaar de opleiding Interieurvormgeving in Mechelen (B) gevolgd en ben ik aan het werk gegaan. Eerst als assistent shopmanager in een kledingwinkel omdat ik niets in mijn straatje kon vinden, daarna in verschillende styling functies. Ondertussen deed ik ook veel ervaring op in het uitvoeren van projecten in ons eigen huis. Ik houd namelijk echt  van klussen. En trouwens ook van wandelen, lekker koken voor vrienden en familie en van het spelen van bordspellen.

 

HET ROER OM
Na zo’n 5 jaar aan het werk te zijn geweest, raakte ik in een burn-out. Ik besloot om er beter van te worden dan ik ooit was geweest. Iedere dag vulde ik met rust, regelmaat, beweging, gezond eten, de deur uit en vooral ook zoeken waar ik blij van wordt. In die tijd startte ik mijn blog Basichic. Deze werkte voor mij als stok achter de deur om ook echt de dingen te gaan doen waar ik blij van werd: mooie dingen verzamelen, mooie dingen maken, leuke plekken bezoeken, fotograferen, schrijven… In die tijd besloot ik ook: ik ga niet meer als stylist voor een baas werken. Ik maakte een carrièreswitch, vond een parttime baan als officemanager en ging daarnaast mijn diensten als zelfstandig interieurvormgever aanbieden onder de naam Basichic.

 

EN WEER TERUG
Ruim 3 jaar na mijn burn-out en verschillende interieurprojecten verder voor bekenden en vreemden, merkte ik dat dit toch echt wel mijn ding is. Puzzelen met vorm, kleur, materiaal, wensen en eisen. Uitvissen wat bij mensen past en wat niet. Mensen helpen om een fijne plek te creëren. Laten zien dat interieur niet lastig is, maar leuk en soms zelfs magisch. Hen een zelfverzekerd gevoel geven als ze op stap gaan om materialen of meubels te bestellen of te schoppen.

 

Ik had twee hele fijne jaren bij een goede werkgever achter de rug die mij zo sterk hebben gemaakt dat ik het aandurfde op eigen benen te gaan staan. Aan het eind van de zomer van 2017 besloot ik dat ik fulltime wilde gaan werken voor Basichic en startte ik met het afbouwen van mijn parttime baan met als doel om midden 2018 volledig zelfstandig te zijn.

 

Meer over Basichic kun je lezen op de pagina over Basichic.

Danielle Oortgiesen – Reulink

Testimonial Judith, Ede

Ontving interieuradvies voor woonkamer, tuinkamer en speelhoek voor de kinderen

“Het hele traject van interieuradvies dat we hebben doorlopen heb ik als positief ervaren. Wat we vooral fijn vonden is dat we in het eerste gesprek echt elkaar hebben leren kennen en dat je goed doorgevraagd hebt: ‘Wat is het nou precies waar jullie mee geholpen zouden zijn, waar jullie echt verder mee kunnen?’. En ook om te kijken van, wie zijn jullie als persoon en wat hoort bij jullie om het vervolgens geen anoniem interieur te laten worden, maar ook echt iets van ons. De tijd die daarvoor genomen is, die vonden we prettig. Dan heb je ook al sneller het vertrouwen dat komt wel goed.”

Voel je een klik met mijn verhaal? Kun je wel wat hulp gebruiken bij je interieur? Of kunnen we op een andere manier iets voor elkaar betekenen? Laten we kennismaken!