Wie zit er achter de naam Basichic?

Als kleine Danielle was ik het liefst aan het tekenen, knutselen en creëren als het weer het niet toe liet om buiten te zijn waar ik hutten bouwde en bij de paarden te vinden was. Op jonge leeftijd had ik al een sterk gevoel voor ruimte en ook de liefde voor mooie materialen begon al vroeg. Mijn eerste ontwerp dat écht werd uitgevoerd, was een konijnenhoek op hoge poten; ik wilde niet krom hoeven staan om bij de dieren te kunnen. En met een luikje tussen de 2 hokken, zodat de dieren niet opgetild hoefden te worden bij verplaatsen naar het andere hok. Toen al was ik van mening dat een ontwerp ook praktisch moet zijn.

Meer dan fulltime
Na mijn opleidingen interieuradvies en interieurvormgeving ging ik eerst aan het werk als assistent filiaalmanager en later als stylist. Voor mijn werk als stylist reisde ik half Europa rond en leefde ik in hotelkamers en uit mijn koffer. Toen trok mijn lichaam aan de bel en viel ik uit met een burn-out. Van een 50-urige werkweek in beurshallen, hotels en luchthavens naar nóg meer dan fulltime thuis op de bank. Al snel vroeg ik me af: is dit wel de baan voor mij? Word ik hier gelukkig van

Toen ik tijdens mijn burn-out zo veel thuis zat, merkte ik hoe fijn ik het vond om in een omgeving te zijn waarin ik me prettig voelde. Mijn huis omarmde me als een cocon van rust en warmte, waardoor ik in een roerige periode rust vond. Toen ik opdracht kreeg om iets leuks te gaan doen combineerde ik mijn liefde voor mooie plekken en (interieur)stukken met mijn liefde voor schrijven en het maken van foto’s: ik begon een blog. Een blog die als stok achter de deur moest dienen om die leuke dingen ook echt te gaan doen. Basichic werd de naam.

Danielle Oortgiesen-Reulink

Het begin van Basichic
Toen ik me beter voelde, vond ik met mijn talent voor regelen en organiseren een baan bij een internetbureau. Er ging een wereld voor me open toen ik leerde over online vindbaarheid en marketing. Langzaam begon het weer te kriebelen en begon ik vrienden en familie te helpen met hun interieur. Ik zette mijn blog steeds verder om in een website waarop ik me als interieurontwerper presenteerde en ineens was daar mijn eerste aanvraag voor interieuradvies die níet via-via kwam. Hoe spannend ik het ook vond, ik dacht meteen: ‘Yes! Dit is wat ik wil.’ Nu kan ik mijn geliefde vak – interieur – combineren met mijn talent voor regelen en organiseren. Fulltime. Maar nooit meer zo fulltime als ik als stylist werkte. Op vrije dagen ga ik er op uit met mijn man Martin, leer ik brood bakken, klus ik aan ons eigen huis of lig ik onder de veranda met een boek.

Dit wil ik doen voor jou
Met mijn interieuradviezen en -ontwerpen help ik jou om van je huis een fijne plek te maken. Ik help jou om je huis beter te gebruiken en de ruimte die je hebt meer waarderen. Ik kijk bewust naar welke ruimte we opvullen en welke we leeg laten. Zodat mooie stukken, geliefde activiteiten en belangrijke functies de ruimte krijgen die ze verdienen en nodig hebben. Ook help ik jou om keuzes te maken. Keuzes die bepalend zijn voor de sfeer waar jij naar op zoek bent, die vaak om flinke investeringen vragen, die voor langere tijd vast staan en die jij zelf spannend vindt om te maken. En waar jij vaak de tijd voor mist om ze goed overwogen te kunnen maken.

Uiteindelijk wil ik dat jouw huis voor jou een fijne plek is. Jouw unieke plek, niet zoals die van je buren of zoals die in een interieurmagazine staat. Een plek waar alles werkt en je niet hoeft na te denken. Een plek zonder stoorzenders. Een plek waar je je spullen kwijt kunt en niet kwijtraakt. Een plek waar jij jezelf in terugziet. Een plek waar jij trots op bent. Een plek waar je jaren mee vooruit kunt. Een plek waar je tot rust komt, jezelf weer kunt opladen om daarna weer door te kunnen met dat drukke leven waar je in zit.

Waar kan ik jou mee helpen?

Als het verhaal over Basichic jou enthousiast maakt, dan konden we wel eens een goede match zijn. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je interieur? Of kunnen we op een andere manier samenwerken? Laten we kennismaken!