Zo werkt Basichic

Door vragen, luisteren, filteren en vertalen
Als je écht een interieurplan wilt samenstellen waarin mensen zich gelukkig voelen dan moet je het niet (alleen) leuk vinden om met trendy woonproducten bezig te zijn. Oprecht geïnteresseerd zijn in mensen, wat er in hun leven gebeurt en hoe hun omgeving daarbij tot dienst kan zijn, dát is waar het dan om draait. Met Basichic doe ik dat door te vragen, luisteren, filteren en vertalen, aftastend hoe ver ik daarin kan en mag gaan. Keer op keer worden mijn opdrachtgevers verrast door de hoeveelheid informatie die ik over hen kan verzamelen in één gesprek en hoe die vervolgens wordt omgezet naar een plan voor hun interieur. Alleen op die manier ontstaat een interieur dat jaren mee kan.

danielle oortgiesen-reulink interieurontwerper

kantoor basichic interieurvormgeving

Basichic stijl
Voor mij zijn duurzame keuzes een steeds belangrijker onderdeel van mijn leven. Persoonlijk uit zich dat door voor producten te kiezen die ik voor lange(re) tijd bij me kan en wil dragen, in plaats van “wegwerp”. Ik besef me dat ik met mijn werk als interieuradviseur en -ontwerper ook verschil kan maken als het gaat om een betere keuze voor en omgang met materialen. Ik pas het toe door te kiezen voor een stijlvolle, tijdloze stijl. Ik noem ‘m de “Basichic stijl”.

 

Basis ingrediënten voor die Basichic stijl zijn pure materialen, eenvoudige vormen en een rustig kleurenpalet. Die raken niet (snel) uit de mode. Afhankelijk van de opdrachtgever én de betreffende ruimte aangevuld met strakke lijnen en krachtige contrasten of juist met zachtere materialen en vriendelijke rondingen. Om invulling te geven aan dat concept, maak ik graag een mix naar het budget van mijn opdrachtgever van betaalbare items, geleefde exemplaren, (DIY/semi)maatwerk en exclusievere stukken. Neem een kijkje in mijn portfolio om die Basichic stijl te ontdekken.

materialenplan interieuradvies

interieuradvies basis plan

Onafhankelijk
Om ook echt dat interieurplan samen te stellen waarin jij je gelukkig voelt, is het volgens mij belangrijk om onafhankelijk te zijn. Dit is de reden waarom ik niet werk met een systeem waarin een deel van jouw interieuradvies wordt betaald door het verkopen van andermans producten (commissies). Die non-comissie werkwijze draagt tegelijk ook bij aan duurzamere keuzes doordat ik niet gedwongen wordt te kiezen voor producten waarop veel winst wordt gemaakt, maar die jij niet nodig hebt.

Weet je nog niet zo goed welk pakket past en op welke gebieden je advies nodig hebt?