Over Basichic

Basichic is de naam waaronder ik, Danielle Oortgiesen-Reulink, werk als interieurvormgever. Ik geef vorm aan interieurs door middel van interieuradvies, interieurontwerp en interieurstyling. Dit doe ik niet “zomaar” of op basis van trends. Ik doe dit door jouw persoonlijkheid, jouw wensen en eisen, de eigenschappen van de ruimte als uitgangspunten te nemen. Daarbij kijk ik niet alleen naar de esthetische/cosmetische kanten, maar ook naar de functionele. Ik ga altijd op zoek naar de perfecte balans tussen deze twee. Zodat jij niet komt te zitten met een onhandige mooiigheid of lelijke handigheid.

 

Ik geloof namelijk dat je in een woonruimte die echt bij jou past het allermeest kunt genieten. Door in dat gekke hoekje met het mooiste uitzicht van het huis een passende zit- en opbergoplossing te creëren bijvoorbeeld. En dat je in een werkruimte die is aangesloten op jou en jouw behoeftes het maximale uit jezelf en je werk kunt halen. Met een slimme indeling waarin je kunt werken én klanten kunt ontvangen zonder dat ze die chaos op je bureau zien. Een goede basis, een goed leven.

 

Oh, en als je niet alleen bent dan puzzel ik graag met jullie persoonlijkheden, wensen en eisen zodat jullie je allebei of allemaal in het nieuwe interieur kunnen vinden. Dat vind ik nog leuker.

 

MET JOU VOOR JOU
Niet alleen het uiteindelijke interieur stem ik af op jou, ook het traject er naartoe (mijn hulp hierin). Ik zoek samen met jou naar hoeveel hulp je nodig hebt en waarin precies. Ik vind in het hele traject persoonlijk contact erg belangrijk en ik houd daarbij van een ontspannen, informele, eerlijke sfeer. Op die manier denk ik dat ik als vormgever en jij als opdrachtgever het beste uit de verf komen. Jij omdat je jezelf laat zien, ik omdat ik me vrij voel je alles te vragen wat nodig is voor een goed plan. En daarbij komt geen bla-bla of massa’s wollige styling taal. Als nuchtere Achterhoekse houd ik het graag helder.

 

Uiteindelijk is het mijn doel om jou een plan te bieden waar jij enthousiast van wordt, waarin verrassinkjes zitten waarop jij zelf niet gekomen was en waarmee je ook echt zelf aan de slag kunt om je interieur te realiseren. Een plan waaraan jij je vast kunt houden tijdens het maken van definitieve keuzes, bij het doorhakken van knopen. Zodat je dit zelfverzekerd kunt doen, dit jou minder tijd en stress gaat kosten en zodat de kans op een miskoop klein is. En als het gat tussen plan en realisatie voor jou te groot is, dan loop ik graag nog een stukje met je mee, ik laat je niet vallen 😉 .

 

Als jij uiteindelijk  terug kijkt op een fijne samenwerking met mij waaruit een interieur is voortgekomen waarop jij helemaal trots bent en waarin je jezelf prettig voelt, dan is mijn missie geslaagd.

 

JOUW STIJL
Soms zie je dat interieurontwerpers, interieuradviseurs of interieurstylisten een typische eigen stijl hebben. Of juist het totaal tegenover gestelde: dat ze zeggen zich aan te passen naar de stijl van de klant. In dat laatste geloof ik zelf niet zo. Ik geloof dat je je écht moet kunnen inleven in de stijl van je klant om een écht goed resultaat neer te kunnen zetten. Om die reden kies ik er soms voor om aanvragen te koppelen aan iemand waarvan ik denk dat die beter past bij de wensen van de aanvrager. Ik wordt namelijk zelf ook pas écht blij van mijn werk als mijn klant blij is.

 

BASICHIC STIJL
Een typische eigen stijl voer ik niet door in al mijn werk. Er is wel een soort “bandbreedte” waartussen ik werk. In ieder geval werk ik graag met een rustige basis die ik vervolgens aanvul met bijzondere details. Daarvoor maak ik graag een mix van betaalbare items, geleefde items, (diy)maatwerk en enkele exclusievere items zodat er een eigen interieur ontstaat en geen “showroom” interieur. Dat is Basichic. Pure materialen, eenvoudige vormen, rustig kleurenpallet. Soms strakke lijnen en krachtige contrasten. Soms zachter en vriendelijker. Dat hangt af van wat past bij de persoon én (de functie van) de ruimte.

 

Maar als je me toch vraagt naar waar ik persoonlijk van houd dan zeg ik: zwart, wit, grijs, vergrijsde kleuren, naturellen, cognac. Hout, leer, linnen en wol. Beton en staal. Een stijl die ergens tussen basic en chic in ligt met moderne, industriële, landelijke en Scandinavische invloeden.

Danielle Oortgiesen – Reulink

Testimonial Gerwil, Zelhem

Ontving interieuradvies voor entree, kantoor en kantine

“Ik werk hier nu met heel veel plezier, dat vind ik ook veel waard want hier ben je bijna meer dan dat je thuis in je eigen woonkamer bent. Dan is je werkplezier toch ook belangrijk? Ik ga echt heel graag hier naartoe. Ook als we ’s avonds nog terug moeten gaan we hier echt weer met plezier naar toe. En als ik met de kinderen ben wezen paardrijden en Marcel is hier, dan rijden we hier ook weleens even naartoe. Dat geeft wel aan dat je met plezier hier op deze plek bent, dat is echt waar.”

Als het verhaal over Basichic jou enthousiast maakt, dan konden we wel eens een goede match zijn. Kun je wel wat hulp gebruiken bij je interieur? Of kunnen we op een andere manier samenwerken? Laten we kennismaken!