Een mooi interieur is

Danielle wordt blij van mooie interieurs. Maar wat is dat eigenlijk, een mooi interieur? Het is een interieur dat past bij zijn functie of doel én vooral ook bij de gebruiker(s). Een ruimte met inhoud die praktisch is en er tegelijk ook goed uitziet. Waar nagedacht is over de kleinste details die eraan bijdragen dat je optimaal gebruik kunt maken van je interieur. Zo’n mooi interieur is een uitgebalanceerde mix van vormen, materialen en kleuren in afwerking en inrichting. Deze mix maken en er zo voor zorgen dat je je prettig voelt in jouw mooie interieur, dát is wat Basichic voor jou wil doen.

 

interieuradvies  |  interieurontwerp  |  interieurstyling

Maatwerk

Een mooi interieur is niet kant en klaar te koop omdat het maatwerk is. Iedereen is uniek, vindt andere dingen belangrijk, heeft een ander leefritme. Iedere ruimte is uniek, heeft ander daglicht, heeft een ander uitzicht. Meubels die bij de ene persoon passen qua maat, budget en uitstraling, kunnen bij een ander totaal niet aansluiten op wensen en eisen. Kleuren of materialen die gemaakt lijken te zijn voor de ene ruimte, misstaan in een andere ruimte. Om tot een mooi interieur te komen is een goed doordacht plan nodig waarin rekening wordt gehouden met allerlei wensen en eisen.

“Een ruimte met inhoud die past bij zijn functie of doel én er tegelijk ook goed uitziet. Dat is een mooi interieur.”

Danielle Oortgiesen, Basichic

Wat is eigenlijk het verschil tussen een interieuradvies en een interieurontwerp? In een interieuradvies worden bestaande elementen gecombineerd tot een mooi samenhangend interieur. In de ruimte waarvoor het advies wordt gegeven vinden geen verbouwingen plaats en er wordt gewerkt met “standaard” meubels en materialen die gewoon verkrijgbaar zijn in de winkel.

Bij een interieurontwerp gaat het nog een stapje verder; hierbij worden onderdelen in het interieur op maat ontworpen. Dit heeft als resultaat dat het uiteindelijke interieur nóg meer bij de gebruiker(s) past. In de ruimte kan een verandering plaatsvinden: er wordt bijvoorbeeld een een stuk bij de ruimte aangetrokken of er worden deuren verplaatst of (dicht)gemaakt. Maar ook meubels kunnen op maat worden ontworpen.

En wat is interieurstyling? Wanneer er in een interieur een bepaalde sfeer gecreëerd dient te worden kan een interieurstylist hiervoor zorgen door middel van het plaatsen van objecten en decoratie. Meestal is dit tijdelijk en puur decoratief bedoeld, bijvoorbeeld voor een showroom, evenement of foto, maar dit kan ook voor een “bewoond” interieur worden gedaan.

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over bepaalde onderwerpen, naar iets op zoek bent wat je niet kunt vinden, een richtprijs wilt ontvangen, samen wilt werken met Baschic of gewoon een berichtje wilt achterlaten.