Wie is basichic?

Basichic is de naam waaronder ik, Danielle Oortgiesen (1989) als interieurvormgever werk. Als kind al was ik bezig met “stylen” en “ontwerpen”. Ik herinner me nog goed dat ik  vaak bezig was om alle fastfoodketen-prullaria opnieuw te rangschikken op het plankje bij mijn bed en dat ik langer bezig was om het “huis” van Barbie in te richten dan met haar te spelen. Ooit wilde ik een buitenhok voor mijn cavia’s hebben, maar geen voldeed aan mijn wensen. Ik tekende dus  mijn eigen hok; met lange poten zodat ik niet krom hoefde te staan en met een luikje zodat ik de dieren van de ene ruimte naar de andere ruimte kon loodsen zonder ze uit het hok te hoeven tillen. Het hok werd écht voor mij gemaakt door een timmerman, wat was ik daar blij mee!

Kennis & ervaring

Mijn creativiteit kreeg pas echt vorm toen ik een keuze moest gaan maken voor een vervolgopleiding. Samen met mijn moeder bezocht ik de studiebeurs omdat ik niet wist wat ik wilde gaan doen. Ja, iets in de techniek, iets creatiefs of iets met eten, maar wat? Uiteindelijk viel ik voor de opleiding Interieur Verf en Management van het CIBAP Vakcollege waar ik in 2009 mijn diploma behaalde. Daarna heb ik nog een half jaar de opleiding Interieurvormgeving in Mechelen(B) gevolgd en ben ik aan het werk gegaan. Eerst als assistent shopmanager in een kledingwinkel, omdat ik niets in mijn straatje kon vinden, daarna in verschillende styling functies. Ondertussen deed ik ook veel ervaring op in het uitvoeren van projecten in ons eigen huis. Ik houd namelijk echt van klussen.

“Het samenbrengen van esthetiek en functionaliteit in interieurs is het liefste wat ik doe.”

Danielle Oortgiesen, Basichic

1 + 1 = 2 in 1

Na zo’n 5 jaar aan het werk te zijn geweest raakte ik in een burn-out. Ik besloot om er beter van te worden dan dat ik ooit was geweest. Iedere dag vulde ik met rust, regelmaat, beweging, gezond eten, de deur uit en vooral ook zoeken naar waar ik blij van wordt. In die tijd startte ik mijn blog Basichic. Mijn blog werkte voor mij als stok achter de deur om ook echt de dingen te gaan doen waar ik blij van werd: mooie dingen verzamelen, mooie dingen maken, leuke plekken bezoeken, fotograferen… In die tijd besloot ik ook: ik ga niet meer als stylist voor een baas werken. Ik maakte een carrièreswitch, vond en parttime baan als officemanager en werk daarnaast als zelfstandig interieurvormgever onder de naam Baschic. Een super combinatie, waar ik me goed bij voel.

Dit is basichic

De naam Basichic koos ik destijds voor mijn blog omdat ik van heel veel verschillende stijlen houdt: van basic tot chic. De tweede betekenis van deze naam is dat je een goede basis nodig hebt voor een goed leven. En zo werk ik ook in mijn interieur ontwerpen en adviezen: eerst een goede basis en dán verder. In mijn ontwerpen en adviezen ben ik altijd op zoek naar balans tussen kleuren, materialen en vormen zodat een ruimte één geheel vormt. Mijn eigen stijl ligt ergens tussen basic en chic in met industriële, landelijke en Scandinavische invloeden. Ik werk graag met natuurlijke materialen zoals hout, leer linnen en wol en mix ze dan ook graag met semi-natuurlijke materialen als beton en staal. Kleuren die ik graag gebruik zijn zwart, grijstinten, wit, naturellen, cognac en vergrijsde kleuren.

En nu?

Zelf geniet ik dagelijks van interieur; digitaal en in het echt. Pinnen op Pinterest, bij anderen binnenkijken via Instagram, bezoekjes brengen aan mooie hotels, winkels of restaurants, genieten van eigen verbouwde vertrekken in ons eigen huis… Een mooie ruimte daar word ik vrolijk van, maar een mooie én functionele ruimte, daar word ik pas echt blij van! Het samenbrengen van esthetiek en functionaliteit in interieurs en anderen hiermee helpen, hen verassen en hen zo ook van mooie interieurs laten genieten is het liefste wat ik doe. Mag ik dit ook voor jou doen?

 

interieuradvies | interieurontwerp | interieurstyling

Neem gerust en geheel vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over bepaalde onderwerpen, naar iets op zoek bent wat je niet kunt vinden, een richtprijs wilt ontvangen, samen wilt werken met Baschic of gewoon een berichtje wilt achterlaten.